Devenport: Hrabra Vučićeva spremnost o Srebrenici

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport: Hrabra Vučićeva spremnost o Srebrenici

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, ocenio je danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, spremnošću da ode u Srebrenicu, pokazao političku hrabrost.

"Mislim da je (premijer Vučić) pokazao političku hrabrost tako što je pokažao spremnost da ide i učestvuje u godišnjici tih strašnih stvari od pre 20 godina. Pre svega, odgovornost svih političara u Srbiji i u regionu je da pokažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konstruktivne korake ka pomirenju", naglasio je Devenport.

Kada je reč o slučaju Nasera Orića, Devenport njegovo oslobađanje nije želeo da komentariše, rekavši da je to odluka švajcarskog suda.

Isti sud - da je svaka akcija koja bi doprinela pomirenju u regionu važna - Devenport je izneo i povodom rezolucije o Srebrenici, rekavši da će diskusija o njoj biti vođena pre svega u Njujorku, da je na SB da o njoj donese odluku i da u takve diskusije EU nije upućena.

"Želim da istaknem da je bitno da svaka rezolucija doprinese pomirenju u regionu", istakao je Devenport.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Spremnošću da ode u Srebrenicu, Vučić pokazao političku hrabrost"

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jun.2015

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport, ocenio je u utorak da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, spremnošću da ode u Srebrenicu, pokazao političku hrabrost...- Mislim da je (premijer Vučić) pokazao političku hrabrost tako što je pokažao spremnost da ide i učestvuje u godišnjici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.