Deli od EU traži pomoć za poplavljene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2014, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deli od EU traži pomoć za poplavljene

Poslanik u Evropskom parlamentu (EP) Andor Deli založio se za ubrzanje isplata iz evropskog Fonda solidarnosti, kao i za osnivanje novog fonda za katastrofe.

Na plenarnoj diskusiji Evropskog parlamenta o efikasnijoj zaštiti od poplava, Deli je rekao kako smatra potrebnim da se osnuje jedan evropski fond za katastrofe sa značajnim materijalnim sredstvima preko kojeg će se "stručno, efikasno i što je najvažnije brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reagovati na situacije".

On je govoreći uoči plenarnog zasedanja ukazao i na to da sredstva iz Fonda solidarnosti treba da budu raspoloživa ne samo za države članice već i za zemlje kandidate, što bi mogao biti jak oslonac za države poput Srbije, koju je proletos poplava pustošila, povećavajući tešku ekonomsku situaciju i energetsku zavisnost.

"EU bi efikasnom i brzom pomoći mogla osnažiti lidere Srbije da u ovoj osetljivoj i složenoj spoljnopolitičkoj i bezbednosnoj situaciji ustraju na putu evropskih integracija i izgradnje snažne pravne države. Očuvanje mira i stabilnosti su istaknuti ciljevi EU, što je i za Mađarsku posebno važno, jer u Srbiji živi 250.000 Mađara" – izjavio je Deli, a prenosi subotička Radio-televizija Panon.

Nekadašnji pokrajinski sekretar iz redova Saveza vojvođanskih Mađara Andor Deli, jedan je od evroparlamentaraca koji je u EP ušao na listi vladajućeg mađarskog Fidesa, kao dvojni državljanin Mađarske i predstavnik Mađara van matice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanik EP traži novi fond za katastrofe

Izvor: RTS, 24.Okt.2014

Poslanik u Evropskom parlamentu Andor Deli založio se za ubrzanje isplata iz evropskog Fonda solidarnosti, kao i za osnivanje novog fonda za katastrofe...Na plenarnoj diskusiji Evropskog parlamenta o efikasnijoj zaštiti od poplava, Deli je rekao da smatra potrebnim da se osnuje jedan evropski fond...

Nastavak na RTS...

Deli u EP zatražio pomoć za saniranje posledica poplava

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Poslanik u Evropskom parlamentu (EP) Andor Deli založio se za ubrzanje isplata iz evropskog Fonda solidarnosti, kao i za osnivanje novog fonda za katastrofe...Na plenarnoj diskusiji Evropskog parlamenta o efikasnijoj zaštiti od poplava, Deli je rekao kako smatra potrebnim da se osnuje jedan evropski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.