Davenport: Ubrzanje evropskih integracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: Ubrzanje evropskih integracija

Šef delegacije EU u Srbiji Majl Davenpot izrazio je danas uverenje da će sa radom novog sastava Evropske komisije doći do intenziviranja odnosa i ubrzanja evropskih integracija.

Navodeći da će nova Evropska komisija započeti da radi sutra, Davenport je rekao da je to "velika prilika za sve nas, ne samo da nastavimo nivo angažovanja što se tiče proširenja, već i da intenziviramo odnose i brzinu evropskih integracija".

Ministarka bez portfelja zadužena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za evropske integracije Jadranka Joksimović je, na predstavljanju rezultata zajedničkog projekta EU i Ministarstva prosvete posvećenog unapređenju visokoškolskog obrazovanja, rekla da Srbija deli iste ciljeve koje je izneo novi predsednik EK Žan Klod Junker - stabilizacija evropske ekonomija i nova radna mesta.

"To je ono za šta i mi želimo da se borimo i čemu teži ova vlada", istakla je Joksimović i dodala da je najbolji put za to ulaganje u obrazovanje i znanje.

Evropski parlament je 22. oktobra izglasao novi sastav Evropske komisije, na čelu sa predsednikom Žan-Klod Junkerom, a izvršno telo EU i zvanično će preuzeti dužnost 1. novembra.

Junker, bivši premijer Luksemburga, zameniće na toj funkciji Žozea Manuela Baroza.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.