Danski poslanik: Pucati na čamce s migrantima

Izvor: B92, 08.Dec.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danski poslanik: Pucati na čamce s migrantima

Bezbednosne snage trebalo bi da pucaju na čamce sa migrantima, koji pokušavaju nelegalno da uđu u Evropsku uniju.

To je izjavio danski poslanik i pripadnik Danske narodne partije Kenet Bert.

"Jedini efikasan način je da okrenete čamce i kažete: Ne možete da plovite unutar ove nacionalne granice, a ukoliko to uradite, biće pucano u vas ili ćete biti poslati nazad", rekao je Bert na televiziji DK4.

Rojters prenosi da je on kasnije ublažio izjavu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svom nalogu na Fejsbuku, gde je naveo da nije mislio da bi trebalo pucati u ljude već da bi brodovi NATO-a mogli da pucaju u vazduh u znak upozorenja.

Portparol Danske narodne partije Soren Sondergard rekao je za britansku agenciju da izjave, kao što su da treba pucati u izbeglice, nisu zvanična politika te stranke.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danski poslanik: Pucati na čamce s migrantima

Izvor: RTS, 08.Dec.2016

Bezbednosne snage trebalo bi da pucaju na čamce sa migrantima, koji pokušavaju nelegalno da uđu u Evropsku uniju, izjavio je danski poslanik i pripadnik Danske narodne partije Kenet Bert. . "Jedini efikasan način je da...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.