Danijelson: Nova poglavlja dokaz jake EU perspektive za Srbiju

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danijelson: Nova poglavlja dokaz jake EU perspektive za Srbiju

Generalni direktor Direkcije EU za pregovore o proširenju i susedsku politiku Kristijan Danijelson rekao je danas u Luksemburgu da otvaranje još dva poglavlja u pregovorima sa Srbijom pokazuje da je njena evropska perspektiva čvrsta i realna.

Danijelson je rekao da da su poglavlja otvorena večeras, poglavlja 29 i 7, veoma važna za ukupnu konkurentnost srpske privrede.

Prema njegovim rečima, srpska privreda već je u velikoj meri integrisana u tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU, a otvaranje ovih poglavlja će tome još više doprineti.

"To pokazuje koliko smo bliski", kazao je Danijelson na konferenciji za novinare posle Međuvladine konferecije.

On je uveren u odlučnost Srbije da nastavi sa neophodnim reformama i da će to voditi otvaranju još poglavlja do kraja godine.

Prema njegovim rečima, posebno je važno da se nastave reforme u oblasti vladavine zakona, sudstva, borbe protiv korupcije i fundamentalnih prava.

Važan je, kako je dodao, i nastavak pregovora sa Prištinom.

"Sarađivaćemo sa Srbijom i dalje i podržavaćemo je i dalje", zaključio je Danijelson.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.