Dali: Čestitam na ostvarenom napretku, važno nastaviti reforme

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dali: Čestitam na ostvarenom napretku, važno nastaviti reforme

Malteška ministarka za evropske poslove Helena Dali, koja je večeras na Međuvladinoj konferenciji između Srbije i EU predstavljala Evropski savet, čestitala je Srbiji na otvaranju novih poglavlja, ali i naglasila značaj intenziviranja reformi posebno u oblasti vladavine prava i nastavka dijaloga sa Prištinom.

"Održali smo drugu Međuvladinu konferenciju sa Srbijom tokom predsedavanja Malte. To je pozitivan signal i pokazatelj značaja koji EU pridaje Zapadnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Balkanu", rekla je Dali na konferenciji za novinare u Luksemburgu.

Prema njenim rečima, današnja konferencija je potvrda napretka Srbije na putu evrointegracija.

Podsetila je da je do sada Srbija otvorila ukupno 10 poglavlja, a dva privremeno zatvorila.

"Iskoristila bih priliku da čestitam Srbiji na napretku ostvarenom do sada u procesu pristupanja, ali i da naglasim da je potrebno da Srbija intenzivira napore kada je reč o reformi u oblasti vladavine zakona, fundamentalnih prava i normalizacije odnosa sa Kosovom, što su ključne oblasti u okviru pregovaračkog procesa", rekla je malteška ministarka.

Dali je podsetila da su politika prema susedstvu i spoljni poslovi postavljeni kao prioriteti u agendi Malte i još jednom potvrdila opredeljenost EU za podršku Zapadnom Balkanu, koji je važan za stabilnost čitavog evropskog kontinenta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.