Dačić: Razgovaraćemo s Putinom o Južnom toku

Izvor: Kurir, 20.Dec.2014, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Razgovaraćemo s Putinom o Južnom toku

Podržaćemo razgovore u cilju pronalaženja mogućnosti, usaglašenih sa EU, da interesi Srbije ne bi ostali po strani, rekao je Dačić

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je juče, prilikom susreta s ministrom inostranih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, da je Beograd razočaran zbog situacije s gasovodom Južni tok i da Srbija namerava da u narednim mesecima razgovara s ruskim rukovodstvom o tom projektu.

- Voleli bismo da razgovaramo o Južnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << toku s ruskim predsednikom i premijerom u narednim mesecima. Podržaćemo razgovore u cilju pronalaženja mogućnosti, usaglašenih sa EU, da interesi Srbije ne bi ostali po strani - rekao je Dačić, dok je Lavrov kazao da će se u okviru projekta za izgradnju gasovoda iz Rusije u Evropu uzimati u obzir interesi Srbije. On je napomenuo da je predsedavanje Srbije OEBS izazov, ali da Beograd može da bude fer posrednik u rešavanju konflikata.

(D. L.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.