DSS: Vlada propustila šanse

Izvor: RTS, 21.Avg.2014, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vlada propustila šanse

Demokratska stranka Srbije ocenila je da je Vlada odgovorna za to što je država nespremno dočekala priliku za povećanje izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u Rusiju, nakon što je ta zemlja uvela embargo na uvoz hrane iz EU.

U saopštenju DSS-a se ističe da Vlada Srbije nije dorasla izazovima sa kojima je suočena srpska privreda, "ne samo kada je u pitanju rešavanje starih i poznatih problema, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << već i kada se otvori šansa za njen razvoj".

"Evrounijatska Vlada, zaglibljena u državno i ekonomski štetan proces evrointegracija, privrednu saradnju sa Ruskom federacijom ostvaruje neplanski i nesistematično, privrednici od države ne dobijaju bilo kakvu podršku za prodor na tržište Rusije, a celokupno angažovanje vlasti i velikog broja agencija je usmereno na promociju izvoza u EU", navodi iz DSS-a.

Ta stranka ocenjuje da takvom politikom Vlade privreda Srbije i građani trpe ogromnu štetu.

"Srbija ne koristi u punoj meri prednosti koju pruža Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom i ogromne mogućnosti koje pruža rusko tržište, privreda Srbije se ne razvija, postojeći kapaciteti ostaju neiskorišćeni, zaposlenost se smanjuje, standard stanovništva pada", navodi se u saopštenju i predlaže osnivanje kancelarije za saradnju sa Rusijom.

Iz DSS-a ističu da "Vlada nastavlja pogrešnu politiku srljanja u EU i usmeravanja privrede Srbije na, za nju, neperspektivno tržište Unije".

U toj stranci smatraju da bi trebalo napustiti proces evrointegracija i okrenuti se ekonomskoj saradnje sa svim zemljama sveta, a najpre onim sa kojima bi takva saradnja obezbedila najveći rast srpske privrede i zapošljavanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.