DSS: Sramota od Tači-Vučićevih Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Sramota od Tači-Vučićevih Srba

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da je sramotno da zarad ulaska u Evropsku uniju, srpska Vlada drobi sopstvenu državu i ocenila da više reč ne sme da progovori o ratnim zločinima, trgovini organima, o Srbima prognanim sa Kosova i Metohije i otimačini njihove imovine, o svakodnevnom nasilju koje preostali Srbi trpe.

DSS u saopštenju podseća da je izbor Vlade samoproglašene tzv. Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosova najavljen za 8. decembar i u njoj će učestvovati i oni koji se po dokumentima i ni po čemu više nazivaju Srbima.

Učešće Srba u Vladi tzv. Republike Kosova, ocenila je DSS, dogovoreno je još 25. juna, na sastanku predsednika Vlade Aleksandra Vučića sa Srbima sa Kosova i Metohije koji su učestvovali na separatističkim izborima.

Time je, kako ističe DSS, po diktatu Brisela i Vašingtona aktuelna srpska vlast nastavila da pomaže albanskim separatistima u uspostavljanju nezavisne države na tlu Srbije.

DSS je zaključila de "tragikomično zvuči neprestano drsko ponavljanje predstavnika srpske Vlade da je Vlada NATO-mafijaške Republike Kosova zapravo pokrajinska Vlada kao Vlada AP Vojvodine i da je zato normalno da Srbi u njoj učestvuju".

Isti oni, navodi DSS u saopštenju, koji su doskora Srbe u prištinskoj Vladi s pravom nazivali Tačijevim Srbima, danas ih guraju u institucije samoproglašene Republike Kosova, gaseći sve srpske.

DSS naglašava da će "ti, sada Tači-Vučićevi Srbi, ući u decembru u separatističku prištinsku Vladu, kojoj će predsednik biti Isa Mustafa, isti onaj koji je rekao da je „za razgovore sa Srbijom samo pod uslovom da to bude razgovor dve nezavisne i suverene države o unapređenju ekonomskih, kulturnih i političkih odnosa".

DSS je istakla da je sramotno da zarad ulaska u Evropsku uniju, srpska Vlada drobi sopstvenu državu i ocenila da više reč ne sme da progovori o ratnim zločinima, trgovini organima, o Srbima prognanim sa Kosova i Metohije i otimačini njihove imovine, o svakodnevnom nasilju koje preostali Srbi trpe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Vlada KiM korak ka nezavisnosti"

Izvor: B92, 26.Nov.2014

DSS smatra da je izbor vlade Kosova nastavak diktata Brisela i Vašingtona srpskim vlastima da pomažu uspostavljanje nezavisne države na tlu Srbije...U saopštenju vanparlamentarne stranke se ocenjuje kao sramotno da zarad ulaska u Evropsku uniju srpska vlada "drobi sopstvenu državu" i da više reč...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.