DAN ODLUKE Poglavlje 23 - dogovor o otvaranju danas ili ko zna kad

Izvor: Blic, 30.Jun.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN ODLUKE Poglavlje 23 - dogovor o otvaranju danas ili ko zna kad

Otvaranje Poglavlja 23 u pregovorima sa Srbijom i dalje je na agendi kao moguća tačka dnevnog reda sastanka ambasadora Evropske unije koji počinje u 11 sati, saznaje RTS u Briselu.

Moguće je, da će ambasadori još jednom pokušati da pronađu konsenzus, ali u ovom trenutku niko ne zna da li je stav Hrvatske i Britanije drugačiji u odnosu na prethodni sastanak u ponedeljak.

Otvranje Poglavlja 23 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prolongira se već mesecima. Prvobitno je do toga došlo zbog Hrvatske, koja je kao članica Evorpske unije, blokirala put Srbije ka EU postavljajući nove uslove. Zbog hrvatskog stava, postizanje konsenzusa ambasadora EU propalo je više puta.

Dodatni problem po našu zemlju nastao je zbog Bregzita. Evropa, tako, sada ima preča posla, s obzirom da je na to da je odlukom građana Velike Britanije na prošlonedeljnom referendumu ostala bez jedne članice.

Uzdrmanoj Uniji sada svakako nije do priča o proširenju, u čemu se slažu i domaći i strani zvaničnci.

Niko sa sigurnošću ne može da kaže kada bi poglavlja mogla da budu otvorena i koja je dalja sudbina i same Unije, a kamoli zemalja Zapadnog Balkana, koje već uveliko kucanju na njena vrata.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Opet ništa od poglavlja - "političko usporavanje" / VIDEO

Izvor: B92, 30.Jun.2016

Brisel -- U Briselu ni danas nije bilo konsenzusa za otvaranje poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima sa Srbijom, potvrđeno je Tanjugu u Savetu Evropske unije...“Još nema dogovora. Ovim pitanjem će morati sada da se bavi slovačko predsedavanje EU”, izjavio je zvaničnik Evropskog saveta za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.