Čolaku: Za prelaze sa Srbijom 11 miliona € od EU

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čolaku: Za prelaze sa Srbijom 11 miliona € od EU

Ministar za evropske integracije Kosova Bekim Čolaku izjavio je da je EU dodelila 11 miliona evra za objekte na tri granična prelaza sa centralnom Srbijom.

On je dodao da ti prelazi imaju za cilj brže kretanje ljudi i robe i povećanje sigurnosti granične kontrole.

Kako je rekao za prištinske medije, reč je o objektima na prelazima Merdare, Mutivoda i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brnjak.

Prema sporazumu o IBM koji je prošle godine postignut u Briselu između delegacija Kosova i Srbije, predviđeno je da se izgradi šest zajedničkih objekata na prelazima između Kosova i centralne Srbije, a investicija iznosi oko 20 miliona evra.

"Ta investicija će omogućiti odgovarajućim agencijama za rukovođenje granicom, kao što su policija, carina, agencija ishrane i veterinarstva da povećaju efikasnost u svom radu i rukovođenje granicom i predupređenje i borbu protiv organizovanog međugraničnog kriminala", rekao je Čolaku.
Pogledaj vesti o: Merdare,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za prelaze sa Srbijom 11 miliona € od EU

Izvor: Akter, 10.Okt.2015

Ministar za evropske integracije Kosova Bekim Čolaku izjavio je da je EU dodelila 11 miliona evra za objekte na tri granična prelaza sa centralnom Srbijom..Ministar za evropske integracije Kosova Bekim Čolaku izjavio je danas da je Evropska unija (EU) dodelila 11 miliona evra za objekte na tri granična...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.