Čižov: Žalosna odluka diplomata u Briselu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čižov: Žalosna odluka diplomata u Briselu

BRISEL - Odluka diplomata EU o produženju sankcija Rusiji je žalosna i predstavlja još jedan test partnerstva Moskve i Brisela, rekao je ruski ambasador u EU Vladimir Čižov.

 "Djelujući tako jednostrano i usko EU, u stvari, dodatno testira naše partnerstvo, što je istinski žalosno", rekao je Čižov nakon što su ministri spoljnih poslova EU donijeli odluku da do septembra produže sankcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << protiv ruskih zvaničnika i profederalnih snaga na istoku Ukrajine.

On je rekao da je dominantni element kritika Rusije.

"Kao da je Rusija, a ne Kijev, i to u dosluhu sa EU, pokrenula krvavi rat na istoku Ukrajine", rekao je Čižov, prenosi TASS.

Prema njegovim riječima, poziv na primjenu sporazuma iz Minska u kontrastu je sa onim što se moglo čuti posljednjih dana iz Kijeva, a to je da taj sporazum više nije neophodan i da je potrebno tražiti drugi format.

On je dodao da dok diplomate pričaju nastavlja se granatiranje stambenih naselja Donjecka, Luganska, Gorlovke, a o tome se ne govori.

Čižov je rekao da je reakcija EU na situaciju u Ukrajini potpuno pogrešna.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ambasador Rusije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.