Cipras: U nedelju ne i dogovor sa EU za 48 sati

Izvor: B92, 02.Jul.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: U nedelju "ne" i dogovor sa EU za 48 sati

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je Grcima da očekuje da dogovori novi sporazum o pomoći sa kreditorima 48 sati nakon nedeljnog referenduma.

On je rekao i da problemi koje imaju zbog zatvorenih banaka "neće dugo trajati".

Cipras je za tv ANT1 rekao da su scene u Grčkoj, kao što su redovi ispred bankomata i penzioneri koji satima čekaju na penzije "neprijatne", ali je okrivio grčke partnere iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evrozone koji su prinudili Evropsku centralnu banku da zamrzne vitalno važno finansiranje banaka, javio je Rojters.

Grčke banke biće otvorene čim zvanična Atina postigne sporazum sa međunarodnim kreditorima, što će se, nadamo se, desiti ubrzo posle referenduma zakazanog za nedelju, rekao je prethodno za Rojters i ministar državne uprave Grčke i blizak saradnik premijera Aleksisa Ciprasa, Nikos Papas. Cipras pozvao je danas Grke da na referendumu 5. jula glasaju protiv dogovora o međunarodnoj pomoći, odbacivši upozorenja da bi većinski "ne" izvelo Atinu iz evrozone.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NE ODUSTAJE: Cipras očekuje novi sporazum sa kreditorima

Izvor: Kurir, 02.Jul.2015

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je danas Grcima da očekuje da dogovori novi sporazum o pomoći sa kreditorima 48 sati nakon nedeljnog referenduma i da problemi koje imaju zbog zatvorenih banaka neće dugo trajati..ATINA-  Cipras je za tv ANT1 rekao da su scene u Grčkoj, kao što su redovi ispred...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.