Budi dio prestižnog američkog univerziteta: Prijavi se za vrijednu stipendiju (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2015, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budi dio prestižnog američkog univerziteta: Prijavi se za vrijednu stipendiju (FOTO)

Želiš biti student jednog od vrhunskih američkih univerziteta, a studirati u Hrvatskoj? Zanimaju te obrazovanje i diplome (hrvatska i američka), koje omogućavaju izvrsne prilike za zapošljavanje širom Evropske unije i svijeta?

Jedini američki koledž na ovim prostorima, RIT Croatia, raspisao je konkurs za dodjelu stipendija, čiji fond iznosi 350.000 evra. Prijave u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << februara, a rezultati će biti objavljeni 15. marta 2016. Interes je veliki - požuri i prijavi se odmah! Pogledaj VIDEO

Rochester Institute of Technology - prestižni i jedan od najvećih privatnih univerziteta u SAD

RIT, iz države New York, osnovan je daleke 1829. godine. Za sve koje zanima univerzitet s više od 18.600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Evropi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima - posjetite www.rit.edu. U Hrvatskoj je ovaj univerzitet prisutan gotovo 20 godina i to kroz RIT Croatia, koji ima kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa, koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku: Međunarodno poslovanje (Zagreb), Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Dubrovnik) i Informacijske tehnologije (Dubrovnik i Zagreb).

Vrhunski programi koji se izvode uz uporabu najsavremenije tehnologije, američka i hrvatska diploma, program razmjene studenata među ostalim kampusima RIT-a (Rochester i Dubai), međunarodno okruženje, fokus na praktično iskustvo, rad u malim grupama i, konačno, visok procenat zapošljavanja po diplomiranju te snažne veze s industrijom, samo su neke od prednosti studiranja na RIT Croatia. Izuzetno motivisani i studentima posvećeni profesori, minimalizovana birokratija i administracija te snažno i dobro povezano udruženje diplomanata samo su neki od razloga zbog kojih RIT Croatia privlači veliki broj studenata željnih školovanja na inovativan način.

Fond stipendija iznosi 350.000 evra! Požuri i prijavi se odmah!

RIT Croatia već godinama pomaže studentima da uz nepovratne stipendije studiraju na tom uglednom američkom koledžu. Prošle godine više od 60 odsto studenata upisalo je studij s nekim oblikom finansijske podrške. Sredstva pokrivaju 10 do 50 odsto školarine i iskoristiva su za upis na stručne preddiplomske studije. Kriterijumi za odabir su dosadašnja akademska postignuća, finansijske potrebe i motivacija za studiranje na RIT Croatia.

Evo šta o stipendijama kaže naš diplomant Josip Šuta: "Proces za ostvarivanje prava na finansijsku podršku bio je brz i jednostavan. Ispunio sam obrazac za prijavu, napisao motivacijski esej i predočio svjedočanstva iz srednje škole. Slijedio je ugodan motivacijski razgovor s osobljem studija. Na moje veliko zadovoljstvo, zadovoljio sam sve uslove i dobio finansijsku pomoć. Nedugo nakon toga ostvario sam pravo i na dodatna finansijska sredstva, što mi je značajno olakšalo finansiranje studija."

VAŽNO!!

Kandidati koji se prijave do 15. februara 2016. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli finansijske pomoći na temelju potreba. Rezultati će biti objavljeni 15. marta 2016.

Prijavi se do 15. decembra 2015. i možeš ostvariti dodatni popust na školarinu!

Ako si odlikaš ili odlikašica, automatski ostvaruješ pravo na stipendiju u iznosu od čak 4000 evra.

Prijavite se na vrijeme putem OBRASCA ZA PRIJAVU

Za više informacija obratite se Odjelu za upise na email: admissionsŽcroatia.rit.edu - tel: + 385 (0) 1 643 9100, + 385 (0) 20 433 000 ili posjetite link STIPENDIJE

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.