Britanski predstavnik u EK podneo ostavku

Izvor: RTS, 25.Jun.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski predstavnik u EK podneo ostavku

Komesar EU za tržište kapitala Džonatan Hil podneo je ostavku, nakon referenduma u Britaniji na kojem je većina građana glasala za izlazak iz Unije, dok se Hil zalagao za ostanak. Žan Klod Junker izjavio da je spreman da razmotri imenovanje novog komesara iz Velike Britanije.
"Verujem da nije ispravno da nastavim da budem britanski komesar kao da se ništa nije dogodilo", naveo je predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Velike Britanije u Evropskoj komisiji Džonatan Hil u saopštenju, a preneo je Rojters.

Zato je, kako dodaje, rekao predsedniku Evropske komisije Žan Klod Junkeru da će podneti ostavku.
"Istovremeno, potrebno je da se izvrši redovna primopredaja dužnosti, pa sam zato rekao da ću zajedno sa njim raditi na tome da obezbedimo da se to realizuje u narednih nekoliko nedelja", rekao je Hil.
Žan Klod Junker je danas izjavio da će vršilac dužnosti komesara EU za tržište kapitala, koji će zameniti Hila, biti evropski komesar za zajedničku valutu Valdis Dombrovskis.
"Predsednik EK Junker je spreman da ubrzo započne razgovore sa britanskim premijerom oko potencijalnih imena za komesara iz Velike Britanije, kao i oko dodele nadležnosti", navodi se u saopštenju Komisije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo "raskid" Britanije i EU: Ostavka komesara Hila

Izvor: B92, 25.Jun.2016

Predstavnik Velike Britanije u Evropskoj komisiji i komesar EU za tržište kapitala Džonatan Hil podneo je ostavku...On je to učinio nakon referenduma u Britaniji na kojem je većina građana glasala za izlazak iz Unije, dok se zalagao za ostanak..."Verujem da nije ispravno da nastavim da budem britanski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.