Britanski ministar spoljnih poslova: EU je sišla s koloseka

Izvor: Blic, 04.Mar.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministar spoljnih poslova: EU je "sišla s koloseka"

Velika Britanija ostaće u Evropskoj uniji (EU) samo u slučaju "ozbiljnih promena" u politici Brisela, izjavio je u utorak šef britanske diplomatije Filip Hamond, navodeći i da je "u nekom periodu za poslednjih 20 godina EU iskočila iz šina i sada se kreće pogrešnim pravcem".

"Kako bi se zajednica vratila na kolosek, neophodne su reforme i revizija postojećih sporazuma", rekao je on u parlamentu.

Britanski premijer Dejvid Kameron obećao je da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preurediti odnose sa EU, pre referenduma o članstvu, za koji je rekao da će biti održan do kraja 2017. ako njegova partija pobedi na izborima ovoga maja.

Hamond je kazao da je London spreman da iskoristi mogućnost za promenu strukture EU s tim da članstvo u njoj za Veliku Britaniju bude korisno.

"Treba da iskoristimo ovu mogućnost da razdrmamo Uniju na način na koji će to biti dobro za Britaniju", rekao je on.

Hamond je ponovio da je poslednjih meseci razgovarao sa 23 njegovih kolega iz Unije uoči britanskih pregovora o reformamam sa EU.

"Ogromna većina partnera želi da ostanemo učesnici ove zajednice. Međutim, baš zato Brisel treba da bude spreman na ozbiljne promene svoje politike", naglasio je šef britanske diplomatije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hemond: EU »sišla s kolosijeka«

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Mar.2015

LONDON - Velika Britanija ostaće u Evropskoj uniji (EU) samo u slučaju "ozbiljnih promjena" u politici Brisela, izjavio je u utorak šef britanske diplomatije Filip Hamond, navodeći i da je "u nekom periodu za posljednjih 20 godina EU iskočila iz šina i sada se kreće pogrešnim pravcem"..."Kako...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.