Britanska opozicija kritikuje govor premijerke o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jan.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska opozicija kritikuje govor premijerke o Bregzitu

Govor britanske premijerke Tereze Mej o strategiji za izlazak iz Evropske unije naišao je danas na oštre kritike opozicionih lidera.

Predsednik Laburističke partije Džeremi Korbin izjavio je da izgleda da Mej želi "i da ima kolač i da ga pojede", pošto je rekla da želi da Velika Britanija napusti jedinstveno evropsko tržište i da istovremeno ima pristup njemu.

"Nisam siguran kako će to biti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prihvaćeno u Evropi", izjavio je Korbin za BBC.

Lider Liberalnih demokrata Tim Faron izjavio je da je Mej predložila "ekstremnu verziju" Bregzita koji će naneti štetu britanskoj ekonomiji.

Generalni direktor britanske Privredne komore Adam Maršal izjavio je da iako poslovna zajedica sada ima jasniju sliku prioriteta premijerke, i dalje ne znaju mnogo više "o verovatnom ishodu pregovora o Bregzitu nego što su znali juče".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Prvi šokovi - šta je Tereza uradila Britaniji

Izvor: B92, 17.Jan.2017

Govor britanske premijerke Tereze Mej, koja je u palamentu najavila "tvrdi izlazak" Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije, naišao je na oprečna reagovanja...Bilo je i odobravanja ali i oštrih kritika u evropskim političkim, naučnim i poslovnim krugovima...Nemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.