Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska Laburistička stranka u previranju, pritisak na lidera da ode

Vodeća britanska opoziciona partija je u previranjima a njen lider Džeremi Korbin odupire se pritiscima svojih poslanika da podnese ostavku posle glasanja Britanaca da izađu iz EU na referendumu.

Iako se Laburistička stranka zalagala za ostanak Velike Britanije u EU, u nekim njenim tradicionalnim uporištima se ipak većinski glasalo za Bregzit. Zato istaknuti laburisti traže Korbinovu ostavku uz kritiku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je slabo nastupao tokom kampanje protiv Bregzita.

Laburistički poslanici molili su Korbina da se povuče tokom današnje sednice Parlamenta, dok su se stotine njegovih pristalica okupile ispred zgrade.

Korbin je izašao da pozdravi okupljene i apelovao na jedinstvo.

"Nemojte dozvoliti ljudima koji nam žele zlo da nas podele", rekao je Korbin. Njegov saveznik Džon Makdonel rekao je "Džeremi Korbin neće podneti ostavku, on ostaje".

Od nedelje je oko 20 članova vodećeg Korbinovog tima poslanika podnelo ostavke na mesta u "vladi u senci" u nastojanju da ga nateraju da podnese ostavku.

Laburisti takođe strahuju da Korbin nije u stanju da vodi partiju do pobede u slučaju prevremenih izbora o kojima se sve više spekuliše.

Korbin tvrdi da ima podršku baze i ponavlja da je prošle godine s najubedljivijom većinom izabran za šefa partije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.