Britanci da pojasne namere, nemamo vremena za gubljenje

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Britanci da pojasne namere, nemamo vremena za gubljenje"

Bratislava -- Predsednik Evropske komisije Zzan-Klod Junker poručio je danas da će sloboda kretanja ostati kamen temeljac Evropske unije.

Posle Bregzita, odlazeći britanski premijer Dejvid Kameron insistirao da bi reformisanje slobode kretanja bilo ključno za odnose buduće odnose Britanije i EU.

"Neću menjati to (slobodu kretanja) zato što je to osnovna sloboda EU", rekao je Junker u Bratislavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na konferenciji za štampu sa slovačkim premijerom Robertom Ficom čija zemlja je danas preuzela šestomesečno predsedavanje Unijom.

Junker je pozvao britanske vlasti da "pojasne svoje namere" nakon Bregzita.

"Želim da budem savršeno jasan: nema pregovora pre obaveštenja. Nemamo vremena za gubljenje", rekao je Junker, prenosi AFP.

Fico je najavio neformalan samit EU, bez Britanije, za 16. septembar.

"Daleko od Brisela, želimo da pričamo veoma otvoreno o budućnosti evropskog projekta", rekao je Fico.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Junker: Britanci da pojasne namjere, nemamo vremena za gubljenje

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2016

BRATISLAVA - Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je danas da će sloboda kretanja ostati kamen temeljac Evropske unije...Poslije Brexita, odlazeći britanski premijer Dejvid Kameron insistirao da bi reformisanje slobode kretanja bilo ključno za odnose buduće odnose Britanije i EU..."Neću...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.