Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Sep.2015, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Sastanak o izvozu mlijeka iz BiH

Direktor Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba danas će u Briselu održati sastanak s direktorom Direktorata za zdravlje i bezbjednost hrane Bernardom van Goethemom na kome bi se trebalo razgovarati o blokadi izvoza mlijeka iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, prenosi agencija Fena.

Sada je poznato da je Hrvatska podnijela žalbu Evropskoj komisiji na odluku o izvozu mlijeka iz BiH u EU, a na današnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sastanku se očekuje da će biti razjašnjeno zašto je to učinjeno.

Osim Kalabe u delegaciji BiH će biti pomoćnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Dušan Nešković.

Kalaba je 27. augusta uložio protestnu notu Delegaciji Evropske komisije u BiH povodom odluke o obustavi izvoza mlijeka iz BiH u EU, te najavio da će zatražiti sastanak u Briselu da bi dobili objašnjenje zašto i pod kojim okolnostima je povučena ranije odobrena lista bh. mljekara koji mogu izvoziti na područje EU.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Razgovori o deblokadi izvoza mijeka već iduće sedmice

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2015

Direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba izjavio je za Radio RS da je na današnjem sastanku sa direktorom Direktorata za zdravlje i bezbjednost hrane EK Bernardom van Getemom u Briselu dogovoreno zasjedanje Direktorata o deblokadi izvoza mlijeka iz BiH u EU naredne sedmice, umjesto...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.