Bler: Naša nacija je u opasnosti

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler: Naša nacija je u opasnosti

London -- Bivši britanski premijer Toni Bler pozvao je lidere konzervativaca da „bez gorčine“ priđu pregovorima oko izlaska Britanije iz EU, piše "Gardijan".

Osim toga, upozorio je i da je britanska nacija u opasnosti nakon izlaska iz EU, kao i da će pregovori oko budućnosti države sa zemljama EU biti „neverovatno komplikovani“.

Takođe, tražio je od lidera torijevaca da deluju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa „istinski patriotskim stavom“.

U tekstu objavljenom u „Dejli Telegrafu“ Bler navodi: „Pregovori će biti neverovatno komplikovani, sa hiljadu đavola u svakom detalju. Ti koje smo zvali ’naši evropski partneri’ su, iznenađujuće, podeljeni i nesigurni u sebe“.

Kako kaže, neke zemlje su želele brz razvod, ali su drugi bili za odlaganje u pokretanju procesa iz člana 50.

„Pre početka bilo kakvih formalnih pregovora moramo da imamo u vidu gde će biti granice, šta su stvari oko kojih može biti pregovora i gde su crvene linije“, ističe Bler, dodajući da je „psihologija drugih 27 zemalja ključna“.

„Naša nacija je u opasnosti. Kako bismo bili bezbedni moramo da budemo odrasli u našoj politici, da nastavimo sa mirnoćom i bez gorčine jer budućnost naše nacije u svetu i samog Ujedinjenog Kraljevstva je pod znakom pitanja“, dodaje on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I Vučićev prijatelj Bler hoće da izvede Britaniju iz EU?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jul.2016

Bivši britanski premijer Toni Bler nagovestio je da bi mogao da bude glavni pregovarač za izlazak Velike Britanije iz EU što, kako je naglasio, zahteva "ozbiljno državništvo", piše "Dejli telegraf". Bler je poznat i kao jedan od vinovnika NATO bombardovanja, a podiglo se i mnogo prašine kada je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.