Bivši predstavnik EU za Kosovo: Nacionalisti u Makedoniji se igraju vatrom

Izvor: Blic, 29.Apr.2017, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predstavnik EU za Kosovo: Nacionalisti u Makedoniji se igraju vatrom

Nacionalisti u Makedoniji se igraju sa vatrom zbog odbijanja da predaju vlast i Evropska unija treba da razmisli o zaustavljanju pristupnog procesa kako bi prekinula ovu opasnu situaciju, izjavio je bivši predstavnik EU za Kosovo Piter Fejt.

- Ima možda prostora za sankcije, neku vrstu zabrane putovanja ili finansijske mere, koje bi bile usmerene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktno na lidere VMRO - rekao je Fejt za Rojters.

Na pitanje da li se zalaže za uvodnjenje sankcija ili da li ih razmatra EU, Fejt je rekao: "Mislim, kasnije".

On je kazao da nacionalisti lidera VMRO-DMPNE Nikole Gruevskog jednostavno ne slušaju.

- Da li ćemo da nastavimo ovu šaradu ili cemo da povučemo crtu i kažemo da je pristupni proces završen ili da će se okončati? To je pitanje koje, prema mom mišljenju, treba da postavimo - rekao je Fejt.

Fejt upozrava da ukoliko bi se ponovila situacija sa deljenjem oružja kao 2001. godine vrlo brzo bi se došlo do ponora građanskog rata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.