BiH početkom 2016. podnosi zahtev za članstvo u EU

Izvor: Blic, 08.Okt.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH početkom 2016. podnosi zahtev za članstvo u EU

Bosna i Hercegovina namerava početkom naredne godine da podnese zahtev za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, rečeno je tokom današnjeg susreta članova Predsedništva BiH Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i njegovim zamenikom Brusom Bertonom.

Valentin Incko

"Na sastanku su dominirale teme vezane za političko-ekonomsku situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u BiH, a razmenjena su i mišljenja o aktivnostima u vezi sa ispunjavanjem uslova za integraciju BiH u EU i NATO. U tom kontekstu rečeno je da BiH ima nameru podneti zahtev za punopravni članstvo u EU početkom 2016. godine", saopštilo je Predsedništvo BiH.

Članovi Predsedništva BiH ponovili stav da su se usaglasili u donošenju odluka u interesu napretka BiH i za ispunjavanje uslova za predaju zahteva za članstvo BiH u EU, a istaknuto je i da postoji jasno opredeljenje Predsedništva BiH da se radi na unapređenju političko-ekonomske situacije u zemlji.

"Incko i njegov bliski saradnik Berton ponovili su da međunarodna zajednica podržana napredak BiH i jačanje funkcionalnosti državnih institucija, a sve u interesu integracije BiH u EU i NATO", navedeno je u saopštenju.

Brus Berton je novoimenovani zamenik visokog predstavnika i ujedno supervisor za distrikt Brčko.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BiH podnosi zahtev za članstvo u EU početkom 2016.

Izvor: Studio B, 09.Okt.2015, 08:23

BiH namerava da podnese zahtev za punopravno članstvo u EU početkom 2016. godine, rečeno je tokom sastanka članova Predsedništva BiH s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom...U razgovoru su dominirale teme vezane za političko-ekonomsku situaciju i prilike u Bosni i Hercegovini, a razmenjena...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.