BiH: 30 timova EU će pratiti izbore

Izvor: B92, 30.Sep.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: 30 timova EU će pratiti izbore

EU će rasporediti oko 30 timova za praćenje opštih izbora 12. oktobra, najavila je danas Delegacija EU u BiH.

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Peter Sorensen i šefovi misija zemalja članica EU akreditovanih u BiH pozvali su danas sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okruženju i najavili da će EU rasporediti oko 30 timova za praćenje opštih izbora 12. oktobra.

Ambasadori EU na sastanku s predsednikom Centralne izborne komisije (CIK) BiH Stjepanom Mikićem istakli su da u potpunosti podržavaju CIK i njen rad na obezbeđivanju poštovanja svih propisa u izbornom procesu.

Iz Komisije je saopšteno da su pozdravili angažman posmatračkih misija ODIHR/OEBS-a i domaće posmatrače i njihovo učešće, naglašavajući njihovu važnost za transparentnost izbornog procesa, prenela je Radio Slobodna Evropa.

"Pozivamo sve političke stranke i kandidate da poštuju pravila političke kampanje u demokratskom okruženju. Pozivamo ih da se uzdrže od retorike podela i da se fokusiraju na konkretna pitanja koja su od važnosti za građane. Takođe, pozivamo građane da glasaju na opštim izborima", poručio je Sorensen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.