Bez blokade referenduma

Izvor: Akter, 24.Maj.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez blokade referenduma

Britanska opoziciona Laburistička partija danas je saopštila da neće pokušati da blokira referendum o ostanku Velike Britanije u Evropskoj uniji

Vršilac dužnosti predsednika stranke Harijet Harman je u tekstu u londonskom Sandej Tajmsu ponudila podršku održavanju referenduma, što je u suprotnosti sa prethodnom politikom Laburističke partije.

Takav stav uklanja moguću prepreku održavanju referenduma >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << do kraja 2017. godine, navodi AP.

Britanski premijer Dejvid Kameron iz Konzervativne partije se zalaže za referendum, što je bio njegov glavni politički argument tokom kampanje za parlamentarne izbore.

Kameron je dobio većinu u parlamentu, a Harijet Harman je ocenila da je sada jasno da narod želi priliku da iskaže mišljenje.

Harijet Harman je navela da se Laburistička partija i dalje zalaže za članstvo Britanije u EU.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.