Berlinu ne smeta poseta Putina

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlinu ne smeta poseta Putina

Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Ernst Rajhel rekao je večeras da je očekivanje EU da se Srbija polako priključuje pozicijama Unije.

"Zajedničko očekivanje svih zemalja EU je da se Srbija polako priključuje pozicijama EU. Postoje važna i manje važna pitanja, a pitanje kao što je teritorijalni integritet Ukrajine je važno pitanje ovog doba", ukazao je on u izjavi Tanjugu.

Naravno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bismo želeli da podrška teritorijalnom integritetu Ukrajine, uključujući Krim, bude konkretna i specifična, naveo je Rajhel i dodao:

"Priključenje sankcijama bilo bi nam važno, ali razumemo da Srbija ima probleme s tim", objasnio je Rahjel ukazujući da je priključenje pozicijama EU jedan proces i da je razumljivo da on sada nije 100 odsto ispunjen.

Na pitanje koji je stav Nemačke u vezi predstojeće posete ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji Rajhel je kazao da Berlin nema probleme s tim.

"Putin nije deo sankcija koje je EU uvela, tako da se ne postavlja pitanje srpskog stava. Nemamo nikakvo mišljenje o tome. Poštujemo da Srbija želi da razvije svoje odnose sa Rusijom", zaključio je nemački diplomata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin dolazi u Beograd 16. oktobra na proslavu 70. godišnjice oslobođenja Beograda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Berlin nema problem sa dolaskom Putina u Srbiju"

Izvor: Press, 01.Okt.2014

Specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu, Tursku i EFTA u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke Ernst Rajhel rekao je večeras da je očekivanje EU da se Srbija polako priključuje pozicijama Unije. . "Zajedničko očekivanje...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.