Bećković: Festival monodrame važniji od poglavlja EU

Izvor: B92, 01.Jul.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bećković: Festival monodrame važniji od poglavlja EU

Iako je tehnički počeo pre tri dana predstavljanjem programa, 41. Festival monodrame i pantomime, večeras je i svečano otvoren besedom akademika Matije Bećkovića i predstavom Irfana Mensura "Glumac, kaži nešto smešno" u pozorištu "Pinokio".

"Evropska unija danas nije dozvolila Srbiji otvaranje dva nova poglavlja. Ovo poglavlje, važnije od svih poglavlja, proglašavam otvorenim", bile su reči kojima je Bećković otvorio Festival.

On kaže da u doba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada se ljudi, kao vernici, mole bogu pred ogledalom, Festival monodrame i pantomime spasava čast pozorišne umetnosti.

Monodrama "Glumac, kaži nešto smešno" u kojoj igra Irfan Mensur, koji je režirao predstavu i uradio dramatizaciju, otvorila je takmičarski program. Mensur preispituje odnos između glumca i pozorišta, posmatrajući da li se i kako taj odnos menja u skladu sa njihovim veličinama.

Na programu prve večeri su i pantomima "Zip it" iz Švedske i monodrama "Hrvatski bog na Marsu" zagrebačkog Teatra 4. zid.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.