Barozo: Status kandidata dostižan za Albaniju

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Sep.2012, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barozo: Status kandidata dostižan za Albaniju

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo (Jose Barroso) izjavio je 17. septembra da je Albanija ostvarila napredak u ispunjavanju potrebnih uslova i ocenio da je dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU dostižan korak. Barozo je naveo da je za albanske vlasti ključno ispunjavanje 12 prioriteta, koje je Evropska komisija navela u svom izveštaju iz 2010. godine, i ocenio da Albanija treba da uloži dodatne napore u reformi institucija, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << i poštovanju vladavine prava, uključujući uspostavljanje nezavisnog i efikasnog sudstva. U Briselu je 17. septembra boravio predsednik Albanije Bujar Nišani koji je razgovarao sa najvišim zvaničnicima EU o evropskoj perspektivi Albanije i napretku koji je Tirana ostvarila u sprovodjenju važnih reformi.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Nameštanje mečeva ozbiljan problem u Evropi

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Sep.2012

Nameštanje mečeva u sportu predstavlja ozbiljan problem u Evropi, navodi se u izveštaju o prevarama i nameštanju mečeva u sportu koji je pripremljen za Evropski parlament. Ta pojava, posebno kada je reč o fudbalu, pogadja većinu članica EU i zemalja koje imaju status kandidata, uključujući...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.