Izvor: Southeast European Times, 08.Dec.2010, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bagis kaže da je Turska spremna za članstvo u EU 2014. godine

08/12/2010

KOPENHAGEN, Danska -- Turska će nastaviti pripreme za prijem u EU i biće spremna da postane članica 2014, rekao je glavni pregovarač Ankare za razgovore sa EU Egemen Bagis u utorak (7. decembra). On je izjavio novinarima koji prate njegovu trodnevnu posetu Kopenhagenu da će zemlja zadržati strpljiv pristup pregovorima o pridruživanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << uz istovremeno kritikovanje EU zato što primenjuje dvostruke standarde u slučaju Turske. Preciznije, on tvrdi da je zemlja imala štetan tretman od strane nekih zemalja članica EU i izrazio nezadovoljstvo blokiranjem nekih pregovora o poglavljima zbog problema Kipra. Bagis će se u Kopenhagenu sastati sa visokim zvaničnicima i prisustvovati kulturnim događajima, u pokušaju da se ožive tursko-danski odnosi. (Zaman – 8.12.2010; Hurijet – 7.12.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Turska će biti spremna za EU do 2014.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2010, 16:41

Glavni turski pregovarač za ulazak u Evropsku uniju Egemen Bagiš izjavio je da će njegova zemlja obaviti sve neophodne reforme za ulazak u Evropsku uniju (EU) do 2014. godine. Bagiš je istakao da su predrasude prema Turskoj u Evropi još veoma jake, ali je izrazio nadu da će u Briselu konačno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.