BRISEL ZADOVOLJAN: EU pozdravlja Vučićevu izjavu u vezi s izvozom hrane u Rusiju!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Avg.2014, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRISEL ZADOVOLJAN: EU pozdravlja Vučićevu izjavu u vezi s izvozom hrane u Rusiju!

- Vučićeva izjava da će se Srbija pridržavati preporuka Evropske unije i da neće podsticati izvoz hrane u Rusiju je nešto što zaslužuje pohvalu - rekao je Tanjugu funkcioner Evropske unije

U Evropskoj komisiji su pozdravili današnju izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom hrane u Rusiju, uz napomenu da će zvaničan stav Brisel izneti tek nakon podrobne analize Vučićevih >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << reči.

- Vučićeva izjava da će se Srbija pridržavati preporuka Evropske unije i da neće podsticati izvoz hrane u Rusiju je nešto što zaslužuje pohvalu – rekao je Tanjugu funkcioner Evropske unije koji je želeo da ostane anoniman.

On je, međutim, dodao da će zvaničan stav Evropske komisije biti formulisan nakon uvida u ceo sadržaj Vučićeve konferencije za štampu i analize njegovih reči.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

U međuvremenu portparol komesara za proširenje Štefana Filea Petar Stano je na brifingu za novinare ponovio da Evropska unija očekuje od trećih zemalja i zemalja kandidata da ne pokušavaju da iskoriste evropske sankcije Rusiji kako bi povećale sopstveni izvoz.

- To je veoma jasan stav koji su šefovi diplomatija zemalja članica doneli u petak prošle nedelje i on i dalje ostaje na snazi – rekao je Stano novinarima.

Šta je premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao na današnjoj konferenciji za medije, pročitajte OVDE!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Reakcije na Vučićevu izjavu o izvozu u Rusiju

Izvor: RTS, 22.Avg.2014

Političke stranke i analitičari reagovali su povodom obraćanja premijera Aleksandra Vučića, koji je rekao da će Srbija poštovati volju EU i da neće davati dodatne subvencije za izvoz u Rusiju...Potpredsednik Demokratske stranke Goran Ješić podržao je stav predsednika Vlade Srbije Aleksandra...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.