BOGAT SADRŽAJ Mesec Evrope u Srbiji biće obeležen sa više od 20 događaja

Izvor: Blic, 07.Maj.2016, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOGAT SADRŽAJ Mesec Evrope u Srbiji biće obeležen sa više od 20 događaja

Ovog meseca u Srbiji se obeležava dan Evrope, saopštava EU info centar, dodajući da će tim povodom biti organizovano više od 20 događaja.

Na Dan Evrope 9. maja obeležava se 66. godišnjica Šumanove deklaracije - početak projekta Evropske unije.

U saopštenju je navedeno da je EU projekat Evropi doneo do tada najviši nivo mira i prosperiteta, uz podsećanje da se Dan Evrope tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obeležava brojnim aktivnostima u Beogradu i širom Srbije, u kojima učestvuje veliki broj lokalnih partnera i ambasada država članica.

Mesec Evrope biće obeležen u više gradova u Srbiji, a prvi događaj će biti rok festival Evropa otvoreno na Savskom šetalištu na Kalemegdanu u Beogradu, 8. maja.

Poslednji dogadaj istim povodom biće održan 30. maja u Šapcu, a to je otvaranje Evropskog filmskog festivala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.