Automobilska industrija vapi: Ostavite nas u EU

Izvor: B92, 29.Jun.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automobilska industrija vapi: Ostavite nas u EU

Britanska automobilska industrija, zabrinuta zbog posledica istupanja zemlje iz EU, zatražila je da zadrži pristup jedinstvenom evropskom tržištu.

Predstavnici te industrije traže i slobodu da zapošljavaju strance da bi nastavili da napreduju.

"Naša induistrija je duboko povezana s Evropom. To nam je najvažniji odnos", izjavio je generalni direktor britanskog Udruženja proizvođača i prodavaca automobila Majk Hejvz.

Velika Britanija je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine proizvela 11,59 miliona automobila, od kojih je 80 odsto prodato u inostranstvu, uglavnom u EU.

Automobilski sektor ima više od 800.000 zaposlenih, a taj uspeh je usko povezan sa stranim firmama koje su prisutne u Velikoj Britaniji, među kojima su Nisan, Tojota, BMV i Dženeral motors.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanska automobilska industrija želi da zadrži pristup tržištu EU

Izvor: Blic, 30.Jun.2016, 00:37

Britanska automobilska industrija, zabrinuta zbog posledica istupanja zemlje iz Evropske unije (EU), zatražila je danas da zadrži pristup jedinstvenom evropskom tržištu i slobodu da zapošljava strance da bi nastavila da napreduje...- Naša induistrija je duboko povezana s Evropom. To nam je najvažniji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.