Aselborn: Poglavlja do decembra

Izvor: Blic, 05.Avg.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aselborn: Poglavlja do decembra

Šef diplomatije Luksemburga Žan Aselborn rekao je da će njegova zemlja učiniti sve da Srbija, tokom njenog predsedavanja Evropskom unijom, otvori prva pregovaračka poglavlja na putu ka punopravnom članstvu.

- Naše predsedavanje ohrabriće otvaranje pregovaračkih poglavlja sa Srbijom čim budu ispunjeni uslovi - rekao je Aselborn za sutrašnje Novosti, ističući da je namera da se to desi ove godine, zavisno od toga koliko je Srbija sposobna da ispuni uslove. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Šef diplomatije Luksemburga je rekao da prati proces normalizacije izmedju Srbije i Kosova i pozdravio je hrabrost koju je pokazala srpska vlada u dijalogu sa Prištinom.

Luksemburško predsedništvo, naveo je on, posebnu pažnju posvetiće politici proširenja.

- Luksemburg nije zaboravio obećanje dato Balkanu tokom samita u Solunu 2003. da je budućnost regiona u EU - rekao je Aselborn.

On je pohvalio konstruktivnu ulogu koju "Srbija ove godine ima kao predsedavajuća OEBS-a".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žan Aselborn: Poglavlja do decembra

Izvor: Večernje novosti, 05.Avg.2015

SVE ćemo učiniti da Srbija tokom našeg predsedavanja Evropskom unijom otvori prva pregovaračka poglavlja na putu ka punopravnom članstvu. To je izjavio za "Novosti" luksemburški ministar spoljnih poslova Žan Aselborn, čija zemlja u drugoj polovini ove godine predsedava Evropskoj uniji i kroji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.