Apostolova odgovorila Tačiju: Odgovornost na političarima

Izvor: RTS, 25.Maj.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apostolova odgovorila Tačiju: Odgovornost na političarima

Šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova je izjavila da su kosovski političari odgovorni za nedostatak napretka u procesu vizne liberalizacije pošto u više navrata nisu uspeli da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, prenosi prištinski dnevnik "Koha ditore".
Natalija Apostolova je navela da je odgovornost na političarima.

"Političari u Prištini su, nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odgovorni za nedostatak napretka u viznoj liberalizaciji pošto u više navrata nisu uspeli da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom. Kriterijumi za viznu liberalizaciju su jasni i nisu se promenili", poručila je Apostolova.
Šefica kancelarije EU na Kosovu je to rekla povodom kritika kosovskog predsednika Hašima Tačija koji je tokom nedavne posete Austriji optužio Evropsku uniju za nedostatak vizije, efikasnosti i hrabrosti u politici prema Zapadnom Balkanu.
Tači je, takođe, rekao da su kriterijumi za demarkaciju sa Crnom Gorom nepravdeno postavljeni kao uslov Kosovu, podseća Koha ditore.
"Razumemo da je Kosovo sada u predizbornoj fazi, da se ona može upotrebiti da se preusmeri pažnja na nešto drugo i da se spolja traži žrtveni jarac, ali se nadamo da će nakon izbora postojati snažna politička podrška za put Kosova ka EU koji znači konkretne akcije i ispunjanjavanje uslova. To je ono što narod Kosova s pravom očekuje od svojih lidera", poručila je Apostolova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.