Izvor: Blic, 29.Okt.2016, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apostolova: Sa pažnjom iščekujemo odluku suda o Trepči

Šefica Kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova izjavila je da je Trepča jedno od gorućih pitanja poslednjih nedelja na Kosovu i da sa velikom pažnjom iščekuju odluku Ustavnog suda u vezi sa tim.

Mi kao Kancelarija EU na Kosovu sa velikom pažnjom pratimo ovaj problem, trenutno odluka i Zakon o Trepči su usvojeni u normalnom zakonskom postupku i o njemu odlučuje Ustavni sud, rekla je Apostolova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u intervjuu Radiju Kontakt plus u Kosovskoj Mitrovici.

“Mi iščekujemo odluku Ustavnog suda za koju se nadam da će biti donet veoma brzo i ne želim da iznosim komentare na tu temu, jer ne želim da budem u poziciji da se mešam u interne stvari Kosova, ali izražavamo veliko poštovanje prema radu pravosuđa, rekla je Apostolova.

Ona je naglasila da je Trepča jedno od gorućih problema celokupne energetske strategije Kosova.

Pročitajte još:

“Naša namera je da veoma brzo vidimo opštu, celokupnu, objedinjenu energetsku strategiju Kosova u kojoj bi Trepča i svi ostali energetski giganti bili više razvijeni i više povezani. Mi se nadamo da ćemo pronaći jedan pristup koji će u globalnom smislu objediniti i stvoriti globalnu energetsku strukturu, kazala je Apostolova.

Kosovski Ustavni sud odlučio je da odbaci zahtev liste "Srpska" za zakon o Trepči, preneli su kosovski mediji ali se očekuje da će zvanična odluka biti objavljena naredne nedelje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.