Anketa: Većina Britanaca bi se izjasnila za ostanak u EU

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketa: Većina Britanaca bi se izjasnila za ostanak u EU

Britanci su skloniji da na eventualnom budućem referendumu glasaju za ostanak u EU nego za izlazak iz nje, ukazuje objavljeno istraživanje javnog mnjenja koje je za londonski Tajms obavila agencija JuGav.

Samo se 18 odsto anketiranih izjasnilo kako bi definitivno glasalo za izlazak Britanije iz EU, prenosi Rojters.

Za ostanak u EU glasalo bi 35 odsto anketiranih, dok je još 18 odsto reklo kako bi glasalo za ostanak, ali da su otvoreni i za sugestije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje bi ih možda navele da promene odluku.

Da bi glasali protiv ostanka u EU, ali da su takođe otvoreni za drugačije sugestije, izjasnilo se 14 odsto anketiranih, dok je 16 odsto bilo neodlučno.

U ovom istraživanju, obavljenom 28. i 29. aprila, učestvovalo je 1.823 Britanaca.

U Britaniji se u četvrtak održavaju opšti izbori, a premijer Dejvid Kameron je obećao da će, ukoliko bude izabran, održati referendum o članstvu Britanije u EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   London

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.