Agraru 180 miliona evra iz IPARD programa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agraru 180 miliona evra iz IPARD programa

Program se realizuje od 2015. do 2020. godine i namenjen je direktnim korisnicima - poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, kao i onima koji se bave seoskim turizmom, rekao je na prezentaciji tog programa Dragan Mirković, načelnik Odeljenja za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Plan je da Evropska komisija do kraja godine usvoji i odobri IPARD2 program, da se tokom 2015. okonča proces akreditacije, a početkom 2016. objave pozivi za korišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstava, saopšteno je na skupu u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Danilo Golubović naglasio je da je cilj da se tokom pregovora sa EU srpska poljoprivreda pripremi za zahtevno tržište Unije, da bude konkurentna i spremna za velike izazove.

Pored značajnih sredstava koja ce kroz IPARD2, biti na raspolaganju poljoprivrednicima, veoma je važno što će kroz taj program biti uspostavljen jasan i transparentan sistem raspodele sredstava, objasnio je Golubović, koji je i glavni pregovarač sa EU u oblasti agrara.

Golubović je podsetio da se 75 odsto zakonodavstva EU odnosi na poljoprivredu i ekologiju, zbog čega su pred Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine veliki zadaci i izazovi.

Sekretar Odbora za poljoprivredu PKS Nenad Budimović izrazio je očekivanje da će Komora kao najveća asocijacija i zastupnik interesa srpske privrede, kroz saradnju sa resornim ministarstvom, imati aktivnu ulogu u sprovođenju IPARD 2 programa.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Agraru 180 mil € iz IPARD programa

Izvor: B92, 24.Jul.2014

Beograd -- Srpski poljoprivrednici imaće na raspolaganju 180 miliona evra za unapređenje konkurentnosti agrara u okviru IPARD 2 programa koji je deo pretpristupne pomoći...Program se realizuje od 2015. do 2020. godine i namenjen je direktnim korisnicima - poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.