Novi podvig Zvezde, Barselona pala u Areni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2016, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi podvig Zvezde, Barselona "pala" u Areni

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Barselonu u Beogradu sa 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17), u trećem kolu Evrolige.

Zvezda je u punoj Beogradskoj areni zabeležila drugu pobedu ove sezone u Evroligi, a u sledećem kolu gostovaće Panatinaikosu, u petak od 20.15 u Atini.

Crveno-bele je u pobedi nad Barselonom predvodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marko Gudurić sa 21 poenom, Marko Simonović postigao je 13, Milko Bjelica 12, a Branko Lazić devet. Najefikasniji u španskom klubu sa 15 je bio Bred Oleson.

Početak utakmice je obeležila agresivna igra odbrana dve ekipe, a Zvezda se dobro držala, sve dok Stefan Jović tri minuta pre kraja nije izašao, a ušao Nikola Rebić.

Barselona je to iskoristila i do kraja prve deonice serijom 8:2, uz trojku Breda Olesona u poslednjoj sekundi preko Rebića koji nije napravio faul iako Zvezda nije iskoristila bonus, došla do sedam poena prednosti.

Zvezda je dobro počela drugu deonicu i stigla zaostatak, ali je Pau Ribas s tri vezane trojke održavao prednost Barselone. Ipak, on je promašio četvrti šut, posle čega su crveno-beli u furioznu seriju.

Tajris Rajs je položio za 31:24, posle čega je Zvezda do poluvremena napravila seriju 17:0 za šest minuta i na odmor otišla s devet poena prednosti.

Najraspoloženiji u Zvezdi su bili Simonović i posebno Gudurić, koji je u tom periodu postigao 13 poena. On je četiri sekunde pre kraja položio uz faul, a bacanje nije iskoristio, ali je uhvatio loptu i postigao novi koš, koji nije priznat jer je istekao napad.

Odlična druga četvrtina, u kojoj su domaći košarkaši postigli 31 poen, nije uticala da slabije igraju u nastavku. Zvezda je u trećem periodu održavala prednost, a trojkom Čarlsa Dženkinsa u poslednjem napadu došla do plus 12 pred poslednju deonicu.

Zvezda je odlično igrala do kraja utakmice, a protivniku u poslednjoj četvrtini nije dozvolila da priđe na manje od osam razlike, pa je zabeležila i drugu pobedu.

Barcokas: Nismo zaslužili pobedu, ali ni ovakvo suđenje

Trener Barselone Jorgos Barcokas čestitao je Crvenoj zvezdi pobedu i rekao da je nezadovoljan suđenjem.

"Kako smo igrali, nismo zaslužili da pobedimo. Zvezda je igrala odlično. Takođe, nismo zaslužili ovakav tretman sudija", rekao je Barcokas posle utakmice u Beogradu.

Barcokas je čestitao Zvezdi na pobedi i rekao da je srpski klub igrao odlično.

Trener španskog kluba je naveo da je njegov igrač Pau Ribas povredio ahilovu tetivu, zbog čega mu sledi duža pauza.

"Ribas će verovatno odsustvovati više meseci. Zbog toga nije laka situacija za nas, veliki je hendikep jer ima mnogo utakmica i igra se u žestokom ritmu", kazao je Barcokas.

Radonjić: Mislili su da smo slabi...

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, izjavio je da niko nije očekivao da će ekipa posle tri kola imati dva trijumfa, ali nije želeo da ulazi u euforiju.

"Velika pobeda za nas. Neko je rekao da smo prvi put dobili Barselonu iz petog pokušaja... Nastavljamo ono što smo započeli, posle velikih pobeda očekuju se velike reči, ali još je početak sezona. Panatinaikos je novi veliki izazov i prilika da se nadmećemo sa još jednim velikanom", rekao je Radonjić.

On je bio prezadovoljan partijom svog tima na večerašnjem meču, istakavši igru u odbrani.

"Odigrali smo jako dobro, posebno u odbrani, gradili smo rezultat svih 40 minuta i sasvim zasluženo slavili. Navijačke stvari su takve, podigli smo lestvicu. Ne verujem da je iko mislio da će biti ovakav rezultat, ali ima još mnogo da se igra".

Radonjić je poručio da nijednom timu iz Evrope, bez obzira na velika imena, neće biti lako protiv Crvene zvezde u Beogradu.

"Ovde niko miran neće dolaziti. Možda se mislilo da smo puno slabi na početku sezone, ali nismo. Svaka pobeda donosi dodatno samopouzdanje. Mislim da imamo dosta samopouzdanja i nećemo padati posle poraza. Ima mnogo da se igra i ne bih da potenciram ambicije".

Na pitanje novinara da li veruje da ekipa može da napravi još bolji rezultat nego prošle sezone, kada je igrala Top8 Evrolige, Radonjić se našalio.

"Imaćemo sigurno manje pobeda u ABA ligi. Mišljenja sam da ćemo napraviti iskorak i u Kupu Srbije", "ispalio" je Radonjić.

Crnogorski trener najavio da će poslednje pojačanje Nejt Volters biti u sastavu za naredni duel sa Panatinaikosom.

"Videćemo na koji način će nam pomoći. Plan postoji i sprovodićemo ga, uz verujem oscilacije. Bilo je igrača kojima je trebalo mesec dana da se adaptiraju gubili smo po 30, 40 razlike... Možda nema strpljenja kod nekih, ali kod mene ga ima", zaključio je Radonjić.

Barselona će u sledećem kolu dočekati Bamberg, dok će Zvezda gostovati Panatinaikosu.

Simonović: Dobra odbrana ključna u pobedi Barselone

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović ocenio je da je dobra igra njegove ekipe u odbrani bila ključni faktor u večerašnjoj pobedi nad Barselonom u trećem kolu Evrolige.

"Dobra odbrana je prelomila meč. Mislim da smo igrali sjajnu odbranu. Oni na kraju nisu imali rešenja čak i kada su imali otvorene šuteve, jednostavno su ih 'mašili', jer im je ipak teško bilo posle 40 minuta snažne igre, kada im dišeš sve vreme za vratom", rekao je Simonović novinarima posle utakmice.

Čvrsta i jaka igra u odbrani Zvezdi već treću godinu za redom donosi rezultat u Evroligi", dodao je on.

Simonović je rekao da je Zvezda večeras pokazala da može kvalitetno da igra i protiv jakih ekipa u Areni, a ne samo u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Eto, pokazali smo da možemo i u Areni da igramo. Nije mi previše bitno gde igramo, samo da su naši tu, kao prošle godine u Minhenu (protiv Bajerna). Ja nisam znao da smo u Mihnenu. Nadam se da će biti još jače u nastavku sezonu, ukoliko je to uopšte moguće", naveo je Simonović.

On je dodao ekipi predstoji "malo uživanja" u večerašnjem trijumfu, ali da od sutra koncentracija mora da bude na sledećem protivniku - Panatinaikosu.

Njegov saigrač Ognjen Kuzmić rekao je da je Zvezda ostvarila važnu pobedu protiv Barselone.

"Važna utakmica i važna pobeda za nas. Bitno je da nastavimo ovako da igramo. Nadam se da će sve ići kako treba posle ove utakmice. Ovo je bila prva utakmica u Areni... Jednostavno nemam reči za atmosferu. Mnogo pomaže, daje enrgiju", rekao je Kuzmić.

Zvezda je posle loše prve četvrtine u nastavku meča zaigrala znatno bolje, posebno u odbrani.

"Nije bilo lako zaustaviti ih, ali smo timski obavili odličan posao. Dobro smo branili 'pik en rol', igrali smo čvrsto na visokim igračima, solidna odbrana svakako", rekao je Kuzmić.

On je dodao da ekipa mora dobro da se spremi i odmori za narednu utakmicu u Evroligi.

Gudurić srećan zbog dobre igre i pobede protiv Barselone

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić, rekao je da je presrećan zbog dobre igre i večerašnje pobede protiv Barselone u trećem kolu Evrolige.

"Bitna utakmica, velika pobeda, savladana je Barselona, veliki klub s imenom. Na početku utakmice smo bili preplašeni, nije delovalo kako je trebalo, ali uspeli smo u drugoj četvrtini da se dignemo, da pronađenom energiju, navijači su se tada 'digli' i sve je krenulo kako je trebalo od početka", rekao je Gudurić novinarima posle utakmice.

"Srećni smo što smo obradovali naše navijače. Ne znam gde ćemo igrati sledeći put, ali svejedno je, i u Pioniru i Areni je uvek sjajna atmosfera, obožavamo da igramo kod kuće", rekao je on.

Gudurić je rekao da će Zvezda u petak na gostovanju Panatinaikosu pokušati da ostvari pobedu, treću ove sezone u Evroligi.

"Idemo u Atinu da probamo da pobedimo i Panatinaikos. Imamo trening u četvrtak ujutru, pa jedan pred utakmicu. Videćemo kako će sve to da se odvija, pokušaćemo da ih napadnemo", rekao je Gudurić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.