Žalgiris se zajmi od Reala

Izvor: Sportske.net, 29.Jul.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalgiris se "zajmi" od Reala

Litvanski košarkaški klub koji će u nastupajućoj sezoni igrati Evroligu, nastavio je da se pojačava.

Posle Lea Vestermana i Kevina Pangosa, ekipa iz Kaunasa je na pragu novog pojačanja.

U klub na jednogodišnju pozajmicu dolazi dolazi centar madridskog Reala Avgusto Lima, koji je minule sezone došao u prestonicu Španije iz Mursije.

On je u januaru tekuće godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << došao u Madrid, za "kraljevski" klub je ubeležio 26 nastupa u ACB ligi, a za to vreme je u proseku postizao 5,3 poena uz 3,4 skoka po meču. Istina, nije puno ni provodio na terenu, svega 12,4 minuta po partiji.

Odigrao je Brazilac i osam mečeva u Evroligi za španskog giganta, a u proseku je davao 3,4 poena za nešto manje od 10 minuta na parketu po utakmici.

On kod Jasikevičijusa dolazi kao zamena za Jana Vujukasa koji je minule sezone bio jedan od najboljih u klubu, ali je odlučio da ne produži saradnju sa litvanskim prvakom.

Ugovor su sa klubom obnovili Seibutis, Javtokas, Uljanovas, Motum i Pocijus, te će Žalgiris imati sasvim solidan tim naredne sezone.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.