Uživo, ko pobedi ide u Evroligu: Serija gostiju 0:15, Zvezda - Cibona 15:21!

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, ko pobedi ide u Evroligu: Serija gostiju 0:15, Zvezda - Cibona 15:21!

Počinje završni turnir ABA lige, četiri ekipe ostale su u trci za trofej, no maltene više od prvog mesta znači plasman u finale - jer ko prebrodi polufinale, naredne sezone igra u Evroligi. Prvi na terenu beogradske Arene, od 20 časova, su košarkaši Crvene zvezde Telekom i Cibone, a zbivanja sa njihovog susreta možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. U petak u istom tereminu i na istom mestu igraju Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Cibona.

Pred ne baš punom Arenom, a na čijim tribinama su se našli i počasni predsednik KSS-a i počasni generalni sekretar FIBA, kao i nekoliko skauta NBA timova, treneri su se odlučili za očekivane postave. Slaven rimac je poslao na parket petorku koju su činili Blesingem, Sirščević, Rozić, Šarić Planinić, a Zvezdin trener Dejan Radonjić - Nelsona, Lazića, Blažiča, Dragićevića i Marjanovića.

Uvodne napade nisu koristili rivali, Marjanović se pobrinuo za dve blokade, a Blažič na drugoj strani ni iz drugog pokušaja nije uspeo da poentira, baš kao ni Dragićević sa distance. Tek posle dva minuta i deset sekundi igre gorostasni centar crveno-belih je pogodio sa linije penala, i to samo jednom, a posle 150 sekundi Šarićevom "odbojkom" Cibona je postigla prve poene iz igre - 1:2.

Uzvratio je potom Jaka Blažič, najpre prodorom kroz zonsku odbranu, a onda kontranapadom koji je završio dvorkorakom i zakucavanjem za 5:2 u četvrtom minutu. No, Rimčeva odluka da tada zameni Planinića, koji je muku mučio sa Marjanovićem, te da na teren pošalje Jagodića Kuridžu, odmah se isplatila: 26-godišnji krilni centar pokrenuo je "cibose" jednom "krađom", trojkom i kontrom u kojoj je poentirao, a Zagrepčani su za tri minuta napravili seriju 15:0 i stigli do 5:17, u kojoj se razigrao i Blesingejm.

Pokušavao je Radonjić da zaustavi taj nalet slanjem Katića i Radenovića na parket, no tek je borbenost Nelsona prekinula "crne minute" domaćih, pa je njegovim pogotkom Zvezda prišla na "-10" u osmom minutu. Da nije bilo nestvarne trojke Blesingejma sa skoro deset metara, ali i dve početničke greške u napadu crveno-belih, taj zaostatak bi sigurno bio manji, pa se na prvi obavezni predah otišlo rezultatom 15:21 - i to jer je Blažič tri sekunde pre kraja prve deonice poentirao iz prodora, a onda Dženkins ukrao loptu rivalu i probacio je kroz obruč uz zvuk sirene.

Uoči meča - bez gužve

Za razliku od evroligaških nastupa "večitih", ovoga puta pred utakmicu nije bilo gužve ispred najveće sportske hale na Balkanu, dobrim delom i zbog toga što "delije" bojkotuju Jadransku ligu. Pretres se obavlja bez posebnih, dodatnih mera, veći broj ljudi primećen je samo ispred severne tribine, a jedina gužva - bila je ona za parking mesta.

Kada su igrači Cibone izašli na parket, dočekali su zvižduci, no ne onoliko koliko je to obično slučaj kada Zagrepčani nastupaju u Beogradu - jer i nema publike koja bi stvorila onu dobru znanu grmljavinu na tribinama.

Prethodni susreti

Zvezda je dobila Cibonu u prvom ovosezonskom duelu sa 88:63 u Beogradu, kada su po 14 poena postigli Dženkins i Nelson, a tri manje Šilb koji je nedugo zatim napustio crveno-bele, a i u drugom susretu slavio je beogradski klub, koji je do 67:76 u Zagrebu stigao nestvarnom serijom 20:0 u finišu, uz ukupno 18 Nelsonovih, 14 Dženkinsovih i 12 Marjanovićevih poena.

Polufinale ABA lige 2013/2014

Crvena zvezda Telekom - Cibona (15:21,

Hala: Kombank arena. Sudije: Boltauzer, Javor (Slovenija), Obradović (BiH).

Crvena zvezda Telekom: Rebić, Mitrović, Lazić, Blažič, Simonović, Marjanović, Radenović, Katić, Nelson, Dženkins, Lipovij, Dragićević.

Cibona: Kus, Planinić, Blesingejm, Demo, Šarić, Rozić, Jagodić Kuridža, Junaković, Mavra, Arapović, Siriščević, Gabrić.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šarić: Bolje u finalu Cedevita, jer u suprotnom biće mnogo Grobara (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 25.Apr.2014, 00:04

Dario Šarić je odigrao jednu od najboljih partija u ABA ligi kada je to bilo najpotrebnije Ciboni. Jedna od budućih zvezda evropske košarke je ubacio 21 poen u koš Crvene zvezde Telekom, a pri tome je dodao i 15 skokova.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.