Uniks u Evroligi

Izvor: Mondo, 28.Maj.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uniks u Evroligi

Najjače evropsko takmičenje igraće se od jeseni i u Kazanju.

Foto: MN Press

Uz CSKA, branioca titule, sigurni ruski evroligaš za sledeću sezonu postao je i Uniks.

Ekipa Evgenija Pašutina savladala je Zenit u "majstorici" polufinala VTB lige i prošla u finalnu seriju, gde je čekaju Miloš Teodosić i "armija".

UNIKS - ZENIT 79:70 (22:21, 13:18, 28:14, 16:17)

Bez obzira na to što je CSKA šampion Evrope, Uniks >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bi se subotnjim trijumfom plasirao u elitu i da nije takva situacija, s obzirom na raniji dogovor Evrolige i VTB lige.

Lokomotiva Kubanj i(li) Himki i dalje čekaju rasplet i eventualnu pozivnicu, dok Uniks već može da uživa u obavljenom najvažnijem poslu.

Najbolji igrači ekipe iz Kazanja u "majstorici" polufinala bili su španski plejmejker Hoakim Kolom sa 21 poenom, kao i Kit Lengford i Latavijus Vilijams sa po 17. Dvocifren učinak imao je i Petr Gubanov (10 p).

Zenitu nije pomoglo ni sjajno šutersko veče Rajana Tulsona, koji je završio meč sa 32 poena (4/9 za tri).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.