Sve o protivnicima Zvezde u TOP 16 fazi Evrolige!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Dec.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve o protivnicima Zvezde u TOP 16 fazi Evrolige!

Crveno-beli će igrati u grupe E u narenoj fazi najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja Evrope između ostalih zajedno sa Realom, Panatinaikosom, Makabijem, Galatasarajem

Zvezda je kao drugoplasirana ekipa grupe D Evrolige ostvarila plasman u TOP 16 fazu gde izabranike Dejana Radonjića očekuju pakleni protivnici.

Crveno-beli će igrati protiv Reala, Makabija, Panatinaikosa, Galatasaraja, Žalgirisa, Barselone i Albe!

Tri španska >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << tima biće Zvezdini rivali, što s obzirom na fenomenalan učinak Dejana Radonjića, koji ne zna za poraz na Pirinejima, ide na ruku crveno-belima. Evo šta trebate da znate o protivnicima crveno-belih u TOP 16 fazi.

Foto: Marko Todorović

REAL MADRID

Kraljevski klub je kao prvoplasirana ekipa grupe A izborio plasman u TOP 16 fazu, sa skorom od osam pobeda i dva poraza.

Prošlogodišnjeg finalistu Evrolige predvode dugogodišnji reprezentativci Španije Rudi Fernandez, Felipe Rejes, Serhio Rodrigez i Serhio Ljulj, pa nema sumnje da bi bar jedan trijmf crveno-belih protiv Reala bio podvig.

Foto: AP/Darko Vojinović

Madriđani su u prvoj fazi poraze doživeli samo od Efesa i Uniksa.

MAKABI

Aktuelni šampion Evrope svakako je i ove sezone jedan od favorita za titulu. Iako tim iz Izraela više ne predvodi Dejvid Blat, Makabi je grupnu fazu završio kao drugoplasirana ekipa iza CSKA Moskve.

“Ponos Izraela” ostvario je učinak od sedam pobeda i tri poraza, a glavne zvezde tima su bivši NBA igrač Džeremi Pargo koji prosečno beleži 12,8 poena po meču uz 5,4 asistencije, a uz njega ističe se Sofoklis Skorcijanitis sa kojim će veliku borbu voditi Boban Marjanović.

Foto: Marko Todorović

Zvezda i Makabi sastali su se i prethodne sezone u grupnoj fazi Evrolige i oba puta je slavio izraelski klub.

PANATINAIKOS

Zeleni iz Atine su veliki dužnici Zvezde iz prošle sezone kada su dva puta savladali crveno-bele i upravo zbog tih poraza ih eliminisali iz Evrolige već posle grupne faze. Verovatno će te utakmice ekipi Dejana Radonjića značajno pomoći u okršajima u TOP 16 faze ove sezone.

Panatinaikos je kao trećeplasirana ekipa grupe C ostvario plasman u narednu rundu. Interesantno je da će Demarkus Nelson igrati protiv Zvezde, već prve sezone po odlasku iz Beograda.

Foto: S. Pikula

Glavne zvezde tima iz Atine su Dimitris Dijamantidis i bivši igrač Partizana Džejms Gist.

GALATASARAJ

Mečevi Zvezde sa turskim timom biće izuzetno specifični. Dobro je poznato da su navijači Galatasaraja ubili Marka Ivkovića pred meč grupne faze, pa će ovi okršaji biti označeni kao visoko rizični.

Srpska publika je imala priliku da vidi tim Galatasaraja na delu, ali je pitanje u kom će sastavu turski tim biti u nastavku sezone zbog velikih finansijskih problema. Glavna zvezda tima je Karlos Arojo koji je prosečno beležio 15 poena i 4,3 asistencije po meču. U timu Galatsaraja igraju Zoran Erceg i Vladimir Micov.

Foto: Marko Todorović

ŽALGIRIS

Litvanski tim je kroz iglene uši stigao do TOP 16 faze, pa će Žalgiris verovatno biti autsajder ove grupe.

Uz litvanske reprezentativce Jankunasa, Javtokasa, zvezda tima je Amerikanac Džejms Anderson koji u proseku beleži 17 poena po meču.

Foto: Marko Todorović

BARSELONA

Katalonci su dominantno odigrali grupnu fazu u kojoj su doživeli samo jedan poraz i to u pretposlednjem kolu od Fenerbahčea.

Tim koji sa klupe predvodi Ćavi Paskval sastavljen je od igrača koji godinama igraju zajedno. Glavni šraf svakako je Huan Karlos Navaro, koji preuzima odgovornost u odlučujućim momentima, a tne treba posebno naglašavati kavlitete Marselinja Uertasa, Ante Tomića, Lampea.

ALBA

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši Zvezdin košarkaš Saša Obradović spada u red autsajdera ove grupe. Alba je do TOP 16 faze stigla kao četvrtoplasirana ekipa grupe B, sa četiri ostvarene pobede.

Lider tima je Amerikanac Džamel Mek Lin koji prosečno beleži 14,3 poena po meču.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.