Spanulis blistao, Oly se mučio

Izvor: B92, 31.Okt.2014, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spanulis blistao, Oly se mučio

Iako je Vasilis Spanulis odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, Olimpijakos je jedva savladao Neptunas 85:81, u trećem kolu Evrolige.

Grčki tim je sjajnim šutem za tri poena stekao deset poena prednosti na poluvremenu, ali je domaćin imao nekoliko raspoloženih igrača te stigao do pola koša zaostatka u finišu.

Ipak, Spanulis, Petvej i Slukas su bili sugurni u penal završnici te obezbedili Olimpijakosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treću pobedu u takmičenju. Neptunas je doživeo drugi poraz.

Spanulis je imao MVP veče, postigao je 34 poena (5/10 dva, 6/11 tri) uz 7 asistencija i 5 skokova, za indeks korisnosti 34. 13 poena dodao je Kostas Slukas, a po 10 Brajan Danston i Metju Ložeski. Ovaj trio je Olimpijakosu doneo i 16 skokova.

Neptunas je imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a posebno su se istakli Galijus sa 16 poena, te Simas Gladikas sa 13 uz 11 skokova.

Zavackas je bio na korak od dabl-dabla sa 14 poena i 9 uhvaćenih lopti, 13 poena ubacio je i Mustafa Šakur koji je imao još 6 skokova i 4 asistencije te nekoliko koševa u triler završnici, dok je 11 poena postigao Mazeika.

Olimpijakos u sledećem kolu gostuje Crvenoj zvezdi u Kombank Areni, gde su ove sezone lako pali Galatasaraj i Valensija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.