Sjajni Micov promašio za pobedu

Izvor: MVP.rs, 01.Nov.2014, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Micov promašio za pobedu

Kompletirano je treće kolo Evrolige.

U petak je na programu bilo preostalih šest utakmica treće runde regularnog dela Evrolige, a veoma uzbudljive utakmice odigrane su u D grupi, gde se nalazi srpski predstavnik Crvena zvezda Telekom. Olimpijakos je tek posle produžetka slavio u Klaipedi, dok je Vladimir Micov promašio težak šut za pobedu svoje ekipe u Vitoriji. Od ostalih rezultata bi trebalo pomenuti >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << dobar otpor Cedevite u duelu sa moskovskim CSKA, ali i pobedu Emporio Armanija u Minhenu.

Program su otvorili Neptunas i Olimpijakos. Gosti su većim delom meča uspevali da kontrolišu dešavanja na terenu, ali im nije polazilo za rukom da prelome meč. Viđeno je dodatnih pet minuta, a kao tragičar bi mogvao da bude označen Mustafa Šakur. Kod rezultata 80:82, na šest sekundi pre kraja, bio je polovičan sa linije slobodnih bacanja i tada je meč bio odlučen. Pored toga što je pobedom rezultatom 85:81 ekipa Olimpijakosa zadržala maksimalan učinak u Evroligi, ona je značajna i za srpskog stručnjaka na klupi tima iz Pireja, Milana Tomića, jer mu je povećala šanse da ostane prvi strateg tima do kraja sezone.

Kod gostiju je briljirao Vasilis Spanulis. On je ubacio 34 poena (5/10 za dva, 6/11 za tri, 6/10 za jedan), što mu je evroligaški rekord, a polovina je došla u četvrtoj četvrtini i produžetku. Tome je dodao pet skokova i sedam asistencija, za valorizaciju 34! Pratili su ga Kostas Slukas sa 13, te Brajant Danston i Met Lodžeski sa po 10 pogodaka. Čak petorica domaćih igrača su ostvarila dvocifrene poenterske učinke, a prednjačili su Deividas Gailius sa 16, Donatas Zavackas sa 14 (9sk, 4as), Simas Galdikas (11sk) i Mustafa Šakur (6sk, 4as) sa po 13 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno za trijumf, pa je litvanski predstavnik ostao na učinku od jedne pobede iz tri utakmice u debitantskoj sezoni u Evroligi.

Spektakl u D grupi nastavljen je u Vitoriji, gde je Laboral Kuća savladala Galatasaraj Liv Hospital sa 91:90 košem Koltona Ajversona tri sekunde pre kraja, posle pikenrola sa Tomasom Ertelom. Na drugoj strani nije pogodio Vladimir Micov. On je morao da uzme veoma težak šut preko ruke Saše Vujačića, ali je lopta završila na obruču. Na taj način srpski košarkaš nije uspeo da zaokruži sjajnu noć u kojoj je ubacio 20 poena (4/6 za dva, 2/6 za tri, 6/6 za jedan). Njemu uz rame bio je još jedan srpski košarkaš, Zoran Erceg, sa 24 poena (3/8 za dva, 6/9 za tri), ali im je za drugi trijumf u ovom takmičenju bio potreban mnogo bolji Karlos Arojo (11p, 0/3 za dva, 2/7 za tri, 5/8 za jedan, 8as).

Laboral Kuću su do drugog trijumfa predvodili Tomas Ertel (8as, 4sk) i Kolton Ajverson (6sk) sa po 17 poena, a veliku pomoć u završnici su imali u ubojitom šutu Davisa Bertansa (12p). Svoj debi u dresu Laboral kuće imao je Saša Vujačić. Začinio ga je sa 14 poena za 22 minuta igre.

Miloš Teodosić je sjajno odigrao četvrtu četvrtinu meča u Zagrebu, gde su se u okviru B grupe sastali Cedevita i CSKA. 'Armejci' su slavili sa 76:72, a rezultat samo potvrđuje koliko je Cedevita igrala dobro u ovoj utakmici. Ipak, Miloš Teodosić je u završnih 10 minuta ubacio četiri trojke i slomio žilavog domaćina. Srpski plejmejker je završio sa 14 poena (4/11 za tri, 2/3 za jedan), koliko je ubacio i Nando De Kolo, koji je oporavio od povrede. Pratio ih je Soni Vims sa 13 poena (11 u prvom poluvremenu), pet skokova i šest asistencija, ali i veoma loših 6/17 u šutu iz igre. U redovima Cedevite se istakao Nemanja Gordić sa 21 košem (4/7 za dva, 4/6 za tri, 1/2 za jedan). To je bilo premalo za (pre)skupu ekipu iz prestonice Rusije, koja je ovim trijumfom zadržala maksimalan učinak, dok Zagrepšani i dalje ne znaju za trijumf.

Pobedu u okviru B grupe ostvarila je i Unikaha, kojoj je u trećem kolu gostovao Limož. Tim iz Malage je slavio sa 75:69 i tako upisao treći trijumf. Stefan Marković je u pobedu ugradio šest poena (2/2 za tri) i četiri asistencije za 21 minut, dok je Kenan Karahodžić za minut i po ostao bez učinka.

Barselona je zabeležila novi uspeh u C grupi pobedivši Turov na svom terenu sa 86:67. Katalonci su nastupili bez Huana Karlosa Navara, a vodeću ulogu je preuzeo Džastin Dolmen. On je za 25 minuta provedenih u igri ubacio 20 poena i uhvatio osam lopti. Ispratio ga je Dešon Tomas sa 16 pogodaka. U četi Miroslava Rajkovića najbolji je bio Damian Kulig sa 19 poena, dok je četiri manje ubacio Mardi Kolins. Nemanja Jaramaz je igrao 20 minuta i za to vreme ostvario učinak od pet poena (0/2 za dva, 1/3 za tri, 2/2 za jedan) i četiri skoka. Ivan Žigeranović je za 12 minuta ubacio dva poena (1/2 za dva), a Uroš Nikolić za šest minuta devet pogodaka (2/2 za dva, 5/5 za jedan). Nakon tri odigrana kola Barselona ima skor 3-0, dok je potpuno suprotna situacija sa poljskim predstavnikom.

Nakon poraza od Fenerbahče Ulkera i Barselone, veoma važnu pobedu u borbi za plasman u TOP 16 iz C grupe je na gostovanju u Nemačkoj ostvarila ekipa Emporio Armanija. 'Manekeni' su savladali Bajern sa 81:74 i tako ga ostavili na jednom trijumfu. Najbolji kod pobednika bili su Džo Reglend (3sk, 3as) i Daniel Heket (4sk, 6as) sa po 16 poena. Na druoj strani, u ekipi Svetislava Pešića su se izdvojili Hajko Šafarcik sa 15, Duško Savanović sa 13 (4/8 za dva, 1/5 za tri, 2/4 za jedan) i Vladimir Štimac sa 12 (5/8 za dva, 2/2 za jedan) poena. Džon Brajant je zabeležio dabl-dabl učinak sa po 10 poena i skokova, dok je Vasilije Micić za 13 minuta zabeležio četiri poena (1/1 za dva, 0/1 za tri, 2/2 za jedan) i dve asistencije.

Utakmice četvrtog kola igraju se u periodu od 5. do 7. novembra. Srpski predstavnik, Crvena zvezda Telekom. će 7. novembra u 19 sati ugostiti Olimpijakos.

TREĆE KOLO

Petak:

Neptunas - Olimpijakos 81:85 OT

Cedevita - CSKA 72:76

Bajern Minhen - EA7 Emporio Armani 74:81

Laboral Kuča - Galatasaraj Liv Hospital 91:90

Unikaha - Limož 75:69

Barselona - Turov 86:67

Četvrtak:

Uniks - Dinamo Sasari 85:62

Anadolu Efes - Žalgiris 62:65

Real Madrid - Nižnji Novgorod 112:83

Alba - Makabi Elektra 69:84

Panatinaikos - Fenerbahče Ulker 91:73

Crvena zvezda Telekom - Valensija 76:63

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.