Sjajni Bjelica u trijumfu Fenera

Izvor: MVP.rs, 31.Jan.2015, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Bjelica u trijumfu Fenera

Kompletirano je peto kolo TOP 16 faze Evrolige.

Najuzbudljiviji meč večerašnjeg programa odigrale su ekipe Unikahe i Fenerbahče Ulkera. Turska ekipa je uspela da slavi na teškom gostovanju sa 68:60. Utakmica je čitavim svojim tokom bila uzbudljiva i izjednačena, ali je uglavnom Fener bio u prednosti. Ključna je bila treća deonica koju su gosti dobili sa 21:10. Ipak, u samoj završnici Unikaha je istopila prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << protivnika i stigla na zaostatak od jednog poena. U tim trenucima Nemanja Bjelica je veyao šest poena i učinio da njegov tim odoli pritisku. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Endru Gaudlok sa 20 poena, Jan Veseli je ubacio 17, dok je Nemanja Bjelica meč završio sa 14 poena, 13 skokova i dve asistencija. Bogdan Bogdanović je imao sedam poena. Na drugoj strani dvocifren učinak imali su Jon Stefanson sa 13 i Fran Vaskez sa poenom manje. Stefan Marković je meč završio sa po tri poena, asistencije i skoka.

Nakon pet odigranih kola ekipa Đoana Plaze je jedina koja i dalje ne zna za slast pobede, dok je Feneru ovo bio treći trijumf, a zanimljivo je da im je ovo bila šesta pobeda u nizi na gostujćim terenima.

Barselona je, očekivano, lako savladala gostujući Žalgiris rezultatom 89:72. Utakmica je praktično bila rešena već u prvoj deonici koju su Katalonci dobili sa 29:13. Do kraja su rutinski održavali prednost zaustavivši najboljeg košarkaša litvanske ekipe Džejmsa Andersona na samo četiri poena. Zanimljivo je da su oba trenera dala šansu svim svojim košarkašima. U ekipi Barselone najbolji je bio Ante Tomić sa 16 poena, devet skokova i pet asistencija, a pratio ga je Boštjan Nahbar sa poenom manje. U poraženoj ekipi svi igrači su se upisali u listu strelaca, a dvocifreni su bili Arturas Gudaitis sa 17 i Edgaras Ulanovas sa po 14 poena.

Još jednu očekivanu pobedu zabeležila je ekipa Panatinaikosa. Tim Duška Ivanovića savladao je Galatasaraj na domaćem terenu rezultatom 86:77. PAO je ponovo bio raspoložen u šutu za tri poena postigavši 14 trojki iz 29 pokušaja. Treba napomenuti da su Grci na kraju treće četvrtine imali prednost od 19 poena, ali su se opustili u odbrani i dozvolili Galati da u poslednjoj deonici postigne 31 poen. U domaćoj ekipi je bilo čak šest dvocifrenih košarkaša, od kojih bi trebalo istaći učinak Adonisa Focisa koji je zabeležio 12 poena i 11 skokova, kao i Demarkusa Nelsona koji je svom timu pomogao sa 10 poena i osam asistencija. Sa druge strane 16 poena postigao je Vladimir Micov, a dva poena manje Kerem Gonlum. Zoran Erceg je odigrao jednu od najlošijih partija ove sezone postigavši četiri poena, uz loš šut iz igre (1/8).

 

REZULTATI PETOG KOLA TOP 16 FAZE

Petak:

Unikaha - Fenerbahče Ulker 60:68

Panatinaikos - Galatasaraj Liv Hospital 86:77

Barselona - Žalgiris 89:72

Četvrtak:

CSKA - Nižnji Novgorod 103:85 OT

Laboral Kuća - EA7 Emporio Armani 102:83

Anadolu Efes - Olimpijakos 84:70

Makabi Elaktra - Real Madrid 90:86

Crvena Zvezda Telekom - Alba 86:69

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.