Simone, gde je pehar Evrolige?

Izvor: Mondo, 27.Okt.2016, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simone, gde je pehar Evrolige?

Dogodilo se, eto, da Marko Simonović ponovo mora da ukrade pehar. "Ne znam, stvarno, gde je", rekao je sa osmehom.

Karijeru Marka Simonovića, višestrukog šampiona i osvajača kupova Srbije i Crne Gore, prvaka ABA lige, četvrtfinalistu Evrolige, finalistu Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara, polufinalistu Evropskog prvenstva, obeležiće i gaf koji je napravio 21. juna 2014. godine.

Iako se izvinio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a posle toga u više navrata prihvatao šale na svoj račun zbog toga što je sa peharom namenjenom prvaku Srbije (u tom trenutku košarkašima Partizana), završio na tribini sa navijačima Crvene zvezde - svako malo dogodi se da ponovo mora da govori o tome.

I on s tim nema problema, naprotiv!

Simonović je, u društvu saigrača iz Crvene zvezde, bio akter promotivnog spota koji je Evroliga snimila na startu sezone 2016/17 i u kom je trebalo – gle čuda – da vrati ukradeni pehar namenjen šampionu Evrope i to u tajnoj akciji koju je crveno-belima saopštio legendarni srpski trener Željko Obradović.

Spot je brzo postao hit na YouTube kanalu, a u Srbiji malo kome je promaklo da, hteo-ne hteo, Simonović ponovo mora da se petlja s ukradenim peharom.

"Mislim da je to bila sjajna ideja, malo da napravimo šalu. Ne znam zašto su baš mene odabrali", rekao je nasmejani Simonović posle utakmice Crvena zvezda – Barselona u kojoj je prvak Srbije "ukrao" pobedu favoritu iz Katalonije.

Na pitanje o tome gde se nalazi pehar, rekao je...

"Neću da vam kažem", klimao je glavom nasmejani Simon, koji je ponovo bio briljantan na parketu i ulaskom s klupe u drugoj četvrtini pokrenuo crveno-bele ka preokretu, baš kao i u meču 2. kola, u Istanbulu, kada je sludeo igrače Galatasaraja i zaslužio epitet MVP kola.

"Teško je da igraš kada ti veliki tim, kao što je Barselona, 'diše za vratom' ceo meč. Iskoristili smo to što su imali problema sa povredama, igrali odlično u odbrani i umarali protivnika. Ostvarili smo i prvu pobedu nad Barselonom i drago mi je zbog toga", rekao je Simonović, koji je ubacio 13 poena.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.