Radonjić: Evroligu na stranu, čeka nas derbi

Izvor: Mondo, 01.Nov.2014, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Evroligu na stranu, čeka nas derbi

Trener crveno-belih traži od svojih igrača pun fokus na nedeljni duel neporaženih u ABA ligi: Zvezda - Budućnost.

"Paklena" nedelja, koju su košarkaši Zvezde najavljivali odmah posle pobede nad Valensijom, počela je za njih ove subote.

Pripremom za utakmicu protiv Budućnosti, crveno-beli okreću se narednom izazovu u ABA ligi. Najvećem do sada.

"Neptunas nije slučano u Evroligi"
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Uzbudljive utakmice Zvezdine evroligaške grupe (Neptunas-Olimpijakos i Laboral Kuća - Galata) takođe su jasno nagovestile veliku borbu za plasman u Top 16. Litvanski tim u Klajpedi je umalo, posle Zvezde, savladao i Olimpijakos, ali su gosti iz Pireja u produžetku ipak došli do bodova.

"Neptunas je dokazao da neće biti samo slučajni prolaznik u Evroligi. Naš meč je, u svetlu toga, možda malo drugačije analiziran u odnosu na realnost".

Utisak je da će i ove sezone u Zvezdinoj grupi biti teško unapred upisivati bodove bilo kome. Nezahvalno je i prognozirati koliko će pobeda biti dovoljno za Top 16.

"Neko moje predviđanje, koje se pokazalo realnim, je da će se od kola do kola menjati stvari. Takva je grupa. Odložio bih procene za završna kola, ako ne i poslednje. Trenutno vidim samo Budućnost, nema razloga i smisla o bilo čemu drugom pričati", objasnio je Radonjić.

U hali Pionir, u nedelju uveče, tim Dejana Radonjića zaigraće protiv Podgoričana, koji takođe ove sezone nisu izgubili meč regionalne lige.

Utakmica će početi u 21.00 čas (karte koštaju 300 dinara), a trener Zvezde govorio je u subotu o stanju u ekipi pred derbi.

"U žestokom smo ritmu. Posle velike potrošnje, ne samo energetske, čekamo novi meč i izazov. Gostovanje Budućnosti se sasvim normalno može nazvati derbijem. To je ekipa koja uz nas ima najbolji rezultat u ABA ligi i koja pruža najbolje igre".

Crnogorski prvak ojačao je tokom leta ekipu na svim pozicijama. Od mesta plejmejkera (Kuk) do centra (Planinić).

"Sjajno su radili u prelaznom roku. Njihov kvalitet i iskustvo nagoveštavaju velike ambicije. Pred početak sezone su, angažujući Kuka, nadogradili i kvalitet i iskustvo. Tim su sa potpuno opravdanim evroligaškim ambicijama, prema prikazanom i prema kontuitetu koji godinama imaju", smatra Radonjić, koji je na klupu Zvezde seo baš posle rastanka sa Budućnošću.

U kakvoj situaciji Zvezda čeka nedeljni meč?

"Imamo veliku potrošnju i zbog utakmice i zbog puta. Očekuje nas veliki izazov i potrebno je da motiv bude na maksimalnom nivou, kao i puna koncentracija. Jako bitno je da brojnost i glasnost navijača budu na nivou da bi naša mladost prevazišla stvari koje mogu da se dese sutra", rekao je Radonjić i još jednom upozorio:

"Oscilacije su objektivnost. Biće ih i sa njima se moramo boriti".

Iz Zvezde je poručeno da će karte za ovu utakmicu biti puštene u prodaju u subotu, na prodajnim mestima Eventima.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.