Predstavnici Evrolige pozvani u Beograd

Izvor: Press, 27.Maj.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Evrolige pozvani u Beograd

Košarkaški savez Srbije i srpski klubovi koji učestvuju u Jadranskoj ligi pozvali su danas i zvanično predstavnike Evrolige na sastanak u Beograd kako bi se rešile sve nedoumice oko organizacije regionalnog takmičenja.
      Na sastanku koji je održan 22. maja, a kome su prisustvovali predstavnici Košarkaškog saveza Srbije i četiri srpska kluba učesnika Jadranske lige, dogovoreno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da se Evroligi uputi poziv za održavanje zajedničkog sastanka u Beogradu. Prethodni sastanak u tom formatu je, kako se navodi u pismu KSS-a, održan u Beogradu juna 2009. godine i tada su postignuti konkretni dogovori na koje su svojim potpisom saglasnost dali svi učesnici – kako predsednici srpskih klubova i Saveza, tako i predstavnici Evrolige i Jadranske lige. "Nažalost, većina tada dogovorenih stvari nije zaživela u praksi. Smatramo da smo trenutno u situaciji kada imamo izuzetnu priliku da postignemo dogovor o načinu organizacije i funkcionisanja regionalne lige koji bi bio garant njene uspešnosti u budućnosti. Imajući u vidu da je uticaj regionalne lige na razvoj košarke u celom regionu veliki, sigurni smo da bi takav dogovor dao snažan doprinos jačanju lige i, samim tim, košarke na prostorima bivše Jugoslavije", navodi se u pismu KSS-a. U pismu, koje su potpisali predstavnici KSS-a, Crvene zvezde, Partizana, Metalca i Mega Leksa, nije preciziran datum tog sastanka, ali se navodi da bi ga trebalo održati u "najkraćem mogućem roku".
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Košarka

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.