Potvrđen format i učesnici Evrolige i Evrokupa

Izvor: Sportske.net, 29.Apr.2016, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen format i učesnici Evrolige i Evrokupa

Sastanak evropskih klubova i čelnika Evrolige koji je u petak održan u Londonu dao nam je konačan odgovor o tome kako će izgledati dva najjača klupska takmičenja u Evropi i ko će u njima participirati.

Zvaničnici "Euroleague Commercial Assets" (ECA) i predstavnici klubova iz 12 različitih zemalja održali su u petak sastanak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Londonu na kome su donesene značajne odluke vezane za takmičenje u Evroligi i Evrokupu.

Ranije smo vas informisali da su sastanku u Londonu prisustvovali i predstavnici Crvene zvezde Telekom i Partizana NIS, a zvanični sajt Evrolige otkrio je zaključke sa današnjeg samita.

Najznačajnije odluke donesene na današnjem sastanku tiču se formata Evrolige i Evrokupa u sezonama koje slede i klubova koji će participirati u pomenutim takmičenjima.

Najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi brojaće 16 klubova i biće igrano po dvokružnom ligaškom sistemu (svako sa svakim na domaćem i gostujućem terenu).

Učesnici Evrolige u sezoni 2016/2017 biće nosioci "A" licenci Anadolu Efes, CSKA Moskva, EA7 Emporio Armani Milano, Barselona Lasa, Fenerbahče, Laboral Kuća, Makabi FOX Tel Aviv, Olimpijakos, Panatinaikos, Real Madrid i Žalgiris, a preostala mesta zauzeće šampioni ABA lige, Bundeslige, VTB lige, Galatasaraj kao osvajač Evrokupa i klub koji dobije specijalnu pozivnicu (Darušafaka).



Struktura učesnika Evrokupa izgledaće ovako:


- tri učesnika iz ABA lige

- tri učesnika iz ACB lige

- tri učesnika iz VTB lige

- dva učesnika iz Bundeslige

- AEK Atina, Hapoel Jerusalim, Dinamo Sasari, Trento, Ređo Emilija, Lijetuvos Ritas, Stelmet Zelena Gora

- biće podeljeno i pet specijalnih pozivnica klubovima iz ABA lige, Belgije, Francuske, Italije, Litvanije, Turske i Velike Britanije

Valja napomenuti da će od sezone 2017/2018 Španija dobiti još jednog predstavnika u Evroligi, odnosno nakon što Darušafaki istekne dvogodišnji ugovor.

Srbiju bi u narednoj sezoni u Evroligi trebalo da predstavlja Crvena zvezda Telekom, dok se očekuje da Mega Leks odustane od takmičenja u Evrokupu i da njeno mesto zauzme Partizan NIS.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA DILEME: Evo kako će izgledati Evroliga, a kako Evrokup sledeće sezone

Izvor: HotSport.rs, 29.Apr.2016

U Londonu završen je sastanak ECA sa svim klubovima koji su pristali da igraju pod njenim okriljem i predstavljen je koncept Evrolige i Evrokupa.. . Sastanak je završen. Poznato je kako će Evroliga i Evrokup izgledati sledeće sezone. Šta više poznato je i koji će klubovi igrati u novom formatu...

Nastavak na HotSport.rs...

Neko laže - KS Italije ili Evroliga?

Izvor: Sportske.net, 29.Apr.2016

Nakon sastanka u Londonu Evroliga je saopštila da će tri italijanska kluba naredne sezone igrati u Evrokupu, dok KS Italije tvrdi da ima pisanu potvrdu da su te ekipe odustale od pomenutog takmičenja...Predstavnici Evrolige i klubova iz 12 evropskih zemalja u petak su sastančili u Londonu, a kao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.