Posle pobede u Milanu, sada se tačno zna šta treba Zvezdi za plej – of Evrolige!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Mar.2017, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle pobede u Milanu, sada se tačno zna šta treba Zvezdi za plej – of Evrolige!

Košarkaši Crvene zvezde nadomak su plasmana u plej -of Evrolige posle pobede nad Armanijem u Milanu, a da bi obezbedili plasman kolo pre kraja, potrebne su im samo pobede. iz naredne tri utakmice.

PAO je stigao do 15 pobeda, koliko ima i Zvezda, dok ih slede Efes i Baskonija sa po 14 trijumfa, a Darušafaka ima 12, s tim da španski klub i turski igraju svoje mečeve u petak.

Dobro je da igrači Zvezde ta dva bitna meča igraju na svom terenu protiv Olimpijakosa >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 22. marta i protiv Uniksa 29. marta.

Zvezda je praktično već sada među osam najboljih ekipa (ovde gledamo samo plasman, a ne poziciju na tabeli) jer Darušafaka koja je na devetom mestu zaostaje u ovom trenutku tri pobede.

S obzirom da u petak dočekuju Barselonu na svom terenu, zamislićemo da će pobediti, što znači da četiri kola pre kraja Zvezda beži Darušafaki dve pobede.

Jasno je da će se do kraja lige voditi borba sa Darušafakom oko plasmana u TOP 8, dok će se istovremeno boriti i sa ostalim timovima oko pozicije na tabeli.

Foto: Marko Todorović

Realno, u naredna tri meča Zvezda ima dve utakmice na svom terenu i jednu na gostovanju, a Darušafaka dva meča gostuje i igra jedan kod kuće.

Od ta dva gostovanja jedno je u Moskvi gde nije realno da pobede CSKA koji se vratio u formu.

To praktično znači da ako Zvezda pobedi Olimpijakos i Uniks, a izgubi od Barse, a sa druge strane Darušafaka pobedi Galatasaraj kući i Brose na strani, a izgubi od CSKA, Zvezda će se kolo pre kraja plasirati u plej of.

Ostaće na dve pobede više od turskog tima pred njihov međusobni duel u poslednjem kolu.

Što se tiče ostalih timova dobro je da Baskonija i Panatinaikos igraju u 28. kolu međusobno, a da PAO dočekuje CSKA u 29. kolu.  Tu će se dosta rešiti oko pozicija na tabeli.

Ko s kim do kraja?

27. kolo

Crvena zvezda - Olimpijakos

CSKA - Darušafaka

Brose - Baskonija

Žalgiris - Efes

Panatinaikos - Armani

28. kolo:

Barselona - Crvena zvezda

Darušafaka - Galatasaraj

Baskonija - Panatinaikos

Anadolu Efes - Fenerbahče

29. kolo:

Crvena zvezda - Uniks

Anadolu Efes - Olimpijakos

Brose - Darušafaka

Panatinaikos  - CSKA

Galatasaraj - Baskonija

30. kolo:

Darušafaka - Crvena zvezda

Makabi - Panatinaikos

Real Madrid - Efes

Baskonija - Žalgiris

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Evroliga,   Crvena Zvezda,   Turska

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Zvezda može do plasmana u Top 8 već u sledećem kolu!

Izvor: Sportske.net, 17.Mar.2017

Crvena zvezda je na korak od plasmana u Top 8, u to više nema dileme. Obezbediće plasman već u narednom kolu?..Šanse crveno-belih da mogu među osam najboljih ekipa u Evropi rastu iz kola u kolo...Mnoge je uplašio ubedljiv poraz od Real Madrida u Madridu, ali je ekipa uspela da se vrati u pravi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.